Uniks ubedljiv na gostovanju u Volgogradu

Krasni Oktobar je poražen rezultatom 80:114. Uniks su predvodili Lengford sa 20 poena, Ponkrašov sa 17 poena i 8 asistencija, Kolom sa 17 poena i 6 asistencija i Gubanov sa 16 poena i 6 skokova. Na drugoj strani najefikasniji je bio Džeferson sa 25 poena i Zajcev sa 14 poena i 4 asistencije. .

Uniks je već u prvoj četvrtini stavio do znanja ko je favorit u ovom meču. Poene su postizali iz reketa, šuteva za tri poena i tranzicije. Krasni Oktobar je imao problema sa izgubljenim loptama i šutem za tri, pa je većina od 15 poena, koliko su postigli u prvoj četvrtini . Gosti iz Kazanja su predvođeni Ponkrašovim i Lengfordom postigli ogromnih 38 poena.

Krasni Oktobar je uspeo da dobije drugu četvrtinu rezultatom 27-25. Ovaj period utakmice obeležila je igra bez odbrana, sa puno poena iz tranzicije i prodora. Igrači Uniksa su za razliku od prve u drugoj pravili greške u napadu i promašivali otvorene šuteve za tri poena. Nešto veća agresivnost Uniksa u prvom poluvremenu učinila je da igrači Krasnog Oktobra skoro četvrtinu poena postignu sa slobodnih bacanja. Džeferson je sa 16 poena predvodio domaćine u prvom poluvremenu, dok su se izjednačenom učinku startera iz Uniksa pridružili Buganov i Vilijams.

Foto: twitter.com/bc_unics

Foto: twitter.com/bc_unics

Treća deonicu dobio je Uniks rezultatom 19:20. Krasni Oktobar je počeo treći period znatno agresivnijom i boljom odbranom i uspeo da veže dobre minute, čemu je kumovala i tehnička greška Ponkrašova. Uniks nije dozvolio da utakmica ode u nepredviđenom smeru, pojačali su svoju odbranu i ponovo nametnuli nešto brži tempo igre, sa više poena iz tranzicije.

Igrači Uniksa su rutinski priveli utakmicu kraju, povećavši razliku u poslednjoj četvrtini za još 12 poena. Nešto agresivnija igra Krasnog Oktobra povećala je broj izvedenih slobdnih bacanja za Uniks u drugom poluvremenu, a u četvrtoj četvrtini je viđen novi talas pogođenih trojki za ekipu iz Kazanja. Nije izostao ni u celoj utakmici konstantno visok broj izgubljenih lopti, naročito Krasnog Oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.