Himki vodi sa 2:0, Rajs držao šuterski čas Lokomotivi

Lokomotiva  nije uspela da nadoknadi nedostatak Rendolfa i Dilejnija i po drugi put u seriji je poražena od Himkija. Domaćini su slavili sa 97:83. a glavnu ulogu u pobedi imao je Rajs koji je postigao 35 poena (7-8 za tri) uz 5 asistencija. Pratili su ga Hnikat sa 10 poena i 10 skokova i  Šved sa 13 poena i 4 asistencije. U Lokomotivi su najbolji bili Klaver sa 17 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Džening sa 13 poena i 5 skokova i Brokof sa 10 poena i 5 skokova.

Himki je odigrao sjajno u napadu u prvoj četvrtini. Spoljna linija je bila jednako uspešna u šutu za tri poena, sa polu-distance, prodorima i razvijanju kontri. Unutrašnja linija je ispravljala retke promašaje ofanzivnim skokom i izbalansirala učinak spoljne poenima iz reketa. Lokomotiva je potpuno zakazala u odbrani, najviše im se može zameriti neuspeh da pariraju enrgičnom Himkiju u tranziciji iz odbrane u napad. Ekipa iz Karsnodara je utakmicu počela sa nekoliko neuspešni pokušaja za tri poena, pa su težište igre prebacili u reket odakle je stigao najveći broj poena. Zaostatak za Himkijem uslovilo je i nekoliko izgubljenih lopti. Domaćini su prvi period dobili rezultatom 29:21.

Drugu četvrtinu je obeležio visok tempo igre uz veliki broj grešaka u napadu na obe strane. Poeni iz reketa za obe ekipe mogli su se izbrojati na prstima jedne ruke. Himki je nastavio da teroriše koš Lokomotive odličnim šutem za tri poena (10/14 u prvom poluvremenu). Očekivano lideri u broju poena bili su Rajs i Šved. Lokomotiva je uspela da popravi šut za tri poena, odakle su došli skoro svi njihovi poeni u drugoj četvrtini, ali je opala realizacija iz unutrašnje igre. Veliki problem za Lokomotivu je predstavljalo to što je Himki kažnjavao svaku njihovu grešku, postižući poene u serijama, dok je njihova realizacija u napadu oscilirala. Himki je na kraju prvog poluvremena vodio sa 51:37.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Atratktivna košarka i visok tempo igre viđen je i u trećoj deonici. Fantastični Rajs predvodio je Himkim koji je nastavio da forsira šut za tri poena. Na početku treće četvrtine Lokomotiva je bila u zaostatku od 25 poena, ali su do kraja uspeli da smanje prednost, kombinacijom pogođenih šuteva za tri poena i poena iz dobre unutrašnje igre koja ih je krasila u prvoj četvrtini. Indikativno je da su se njihovi dobri minuti poklopili sa izlaskom Rajsa iz igre. Himki je na kraju treće deonice vodio sa 75:58.

Poslednja četvrtina je sem po broju poena, po svemu ostalom bila različita od prethodne tri. Izostale su dalekometne paljbe, ekipe su se upustile u rovosku borbu u reketu, koja je izazvala veliki broj faulova i poena sa slobodnih bacanja. Usporen je ritam igre i smanjen broj izgubljenih lopti, a utakmica je u određenim trenucima dobila  egzibicionu dimenziju. Lokomotiva je ovaj period dobila sa tri poena razlike dobila ovaj period i tako neznatno ublažila visoku prednost Himkija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.