Himki sa 3:0 izbacio Lokomotivu

Himki je uspeo da savlada Lokomotivu i u Krasnodaru sa 71:86 čime su se ukupnim rezultatom 3:0 plasirali u polufinale plej-ofa VTB lige. Pobedničku ekipu predvodili su Dragić sa 21 poenom i 4 skoka, Rajs sa 19 poena, 8 asistencija i 6 skokova, Šved sa 18 poena i 4 asistencije i Bun sa 17 poena, 9 skokova i 5 asistencija. U Lokomotivi su najbolji bili Koljuškin sa 19 poena i 4 skokoa i Zubkov sa 15 poena i 5 skokova.

Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu pogađajući u napadu i spolja i unutar reketa. Dve trojke, poeni sa niskog posta i iz prodora omogućili su im prednost od 11:3. Himki je tražio šansu u napadu kroz unutrašnju igru, ali je slaba realizacija šuteva uzrokovala zaostatak, pa je Ivanović zatražio tajm-aut. Himki je posle tajm-auta, pa do kraja prve četvrtine bio mnogo sigurniji u napadu i agressivniji u odbrani. Nastavili su da forsiraju prodore i dva na dva akcije  sa mnogo većim uspehom. Pokretač preokreta u igri bio je enrgični Rajs. Himki je promašio nekoliko trojki, što su uspeli da nadoknade ofanzivnim skokom, a prijao im je i nesportski faul dosuđen Brokofu. Lokomotiva je minimalnu prednost od 23:22 održala zahvaljujući dobrom šutu sa distance, posebno je raspoložen bio Zubkov.

Drugu četvrtinu obeležila je nešto brža igra sa više grešaka, ali i nekoliko atraktivnih akcija. Lokomotiva je nešto lošije počela, da bi se vrlo brzo vratila u ritam, ali je samo u jednom trenutku uspela da bude u vođstvu. Himki je na poluvreme otišao sa prednošću od 42:44, zahvaljujući velikom broju poena iz reketa, što iz prodora, što sa niskog posta. Očajno su šutirali za tri poena, ali su dve trojke pogodili u pravim trenucima. Lokomotiva je igrala znatno balansiranije uspevajući da poentira iz prodora, iako su veći deo poena postigli zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Prednosti ih je koštao veći broj izgubljenih lopti u odnosu na rivala.

Foto: https://twitter.com/Khimkibasket

Foto: https://twitter.com/Khimkibasket

Lokomotiva je na početku treće četvrtine uspela da zaustavi dominaciju u reketu Himkija i činilo se da će poenima Rendolfa i Singltona uspeti da se rezultatski odvoje, iako su promašivali sve pokušaje za tri poena. Himki je odgovorio mnogo boljom odbranom, poenima iz tranzicije i poboljšanjem šuta za tri poena uspeli su da potpuno razbiju koncepciju igre Lokomotive. Važan momenat u padu igre ekipe iz Krasnodara bila je tehnička greška dosuđena Bikovu. Od tog trenutka počeo je da raste zaostatak za Himkijem, kao i broj izgubljenih lopti i promašaja. Himki je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 52:70.

Nije Himki briljirao u četvrtoj četvrtini, promašili su veliki broj šuteva za tri poena i izgubili nekoliko lopti, ali su ostali dovoljno energični i koncetrisani da ne prokockaju visoku prednost. Lokomotiva je poslednju šansu za promenu rezultata ispustila kada su na početku ovog perioda spustili razliku na -13 pogodivši dve trojke. Do kraja su uspeli da naprave dovoljan broj grešaka da se pobeda Himkija ne dovede u pitanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.