Šta je Partizan sve prokockao?

Košarkaši Partizana izgubili su duel od velikog značaja prov Mega Vizure rezultatom 85-78, i tako razočarali navijače koji su se nadali uključivanju u plej of trku.

Svako ko se ikada bavio sportom zna da je poraz sastavni deo razvoja i svakodnevnog života svakog sportiste, tako da u izgubljenom meču ne bi trebalo tražiti problem. Uostalom, košarka je takav sport gde je jedan tim mora otići pognute glave.

Dakle, problem leži u nekim drugim aspektima, a ne u samom porazu.

Najpre, banalno pitanje: kako je moguće izgubiti utakmicu posle +18. Moguće je, i mnogi veliki timovi su gubili i “jaču” prednost. Ono što boli navijače Partizana je činjenica da je prednost izgubljena beskrvno, “mlitavo”, neodlučno – kao i mnoge ove sezone.

Nije istina da u sportu ne postoje “krivci”, odnosno odgovorni za poraz. Naravno da postoje, kao i junaci koji su doneli pobedu. Dakle, trener Petar Božić nije uspeo da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo nakon 55 – 39 za njegov tim, a trener Milojević je hrabro reagovao i kada je vodio i kada je gubio, menjao je NBA prospekta Kabu sa Veljkovićem, a istrpeo je i ispadanje Luvavua iz igre zbog 5. lične greške u 35. minutu.

Posledica ovog poraza po Partizan je da je plej of gotovo nedostižan, a za Mega Leks da je ovo definitivno njihova jesen. Kockanje Crno-Belih sa neiskusnim trenerom i nekim igračima koji nemaju kvalitet za tim istorije Partizana nije se isplatilo, a sada ostaje samo da se igrači hrabro bore za poslednju šansu za plej of i za navijače, koji su i u današnjem danu ispunili Pionir u dobroj meri (5500 gledalaca).

Statistički, Mega Leks su predvodili Danilo Nikolić sa 19 poena i Aleksandar Aranitović sa 15, dok su u Partizanu dobri bili Kevin Džons sa 21 poenom i 15 skokova !!! i Vilson sa 13 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.