Mega savladala borbeni Konstantin

Mega Leks je uspeo da savlada Konstantin sa 78:61. Prednost su stekli tek u drugom poluvremenu kada je do izražaja došla bolja fizička sprema i realizacija šuta. Megu je predvodio Zagorac uz 15 poena i 13 skokova, Simeunović je imao isti broj poena i 6 skokova, a Jaramaz 13 poena i 6 skokova. U Konstantinu je dominantan bio Tasić sa 23 poena i 7 skokova.

Konstantin je odlično počeo utakmicu. U odbrani igraju vrlo usko zatvarajući reket. Mega je uspevala da poentira preko Jaramaza iz prodora, ali uz veliki broj promašenih zicera pod košem nije nalazila mnogo kreativnih rešenja i napadu. Konstantin pogađa i iz reketa i spolja, predvođena odličnim Tasićem, koji je pogodio trojki i dodao poene iz prodora. Pri rezultatu 14:6 Milojević je prinuđen da zatraži tajm-aut. Mega je posle tajm-auta podigla nivo agresivnosti u odbrani uz povremeni presing preko celog terena. Igrači Konstantina gube dosta lopti i promašuju trojke, što je uz rani izlazak iz bonusa niškog tima omogućilo lake poene za Megu. Prva četvrtina je završena prednošću Konstantina od 17:13.

Mega je na samom početku druge četvrtine pogodila dva šuta spolja, da bi u nastavku ušla u problem sa borbenom odbranom Konstantina. Poenima Savića i Ostojića Konstantin je održavao prednost, ali je Mega preokrenula pojačavajući ponovo agresivnost u odbrani. Kaba zakucavanjem iz ofanzivnog skoka i Jaramaz poenima iz tranzicije dovode Megu do 24:23, pa trener Konstantina traži tajm-aut. Mega je i posle tajm-auta nastavila agresivno u odbrani, ali je niški tim poenima iz ofanzivnog skoka vratio prednost na 30:29. Posle novog tajm-auta za Megu viđena je haotična završnica poluvremena uz dosta izgubljenih lopti i velki broj promašaja za tri poena. Mega se bolje snašla i zakucavanjem Zagorca otišla na odmor sa prednošću od 35:32.

Foto: mondo.rs

Foto: mondo.rs

I u trećoj četvrtini viđene su agresivne odbrane i na trenutke haotičnu košarku, ali uz znatno bolje procente šuta. Mega je ovaj period završila sa prednošću od 57: 52, koju duguje boljoj realizaciji uz manje greški. Poeni za obe ekipe stižu preko pogođenih trojki uz pogodke iz ofanzivnog skoka i sporadično iz prodora. Simeunović je predvodio ekipu Mege, dok je na drugoj strani sa dobrom igrom nastavio Tasić uz podršku Gudžića koji je pogađao za tri poena.

Mega je u poslednjoj četvrtini u potpunosti slomila otpor Konstantina. Igrači niškog tima izmoreni visokim tempom utamice nisu više mogli da prate fizički dominantniju Megu. Janković je koristio svoju snagu za poene pod košem, a odlično se pridodavao konstantno dobri Zagorac. Završnicu utakmice Milojević je iskoristio sa razigravanje igrača sa malom minutažom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.