Iz Mornara poručuju: “Želimo da igramo Evrokup”

Mornar je definitivno najprijatnije iznenađenje ove sezone u regionalnom takmičenju, a posle ispadanja u polufinalu od Crvene zvezde Barani se okreću domaćoj ligi.

Foto: HotSport

U razgovoru sa Sport klubom Đorđije Pavićević je pre svega rekao da je zadovoljan ovom sezonom: 

“Jako sam, kao i svi u klubu i Baru, zadovoljan ostvarenim u sezoni koja je u toku. Uveren sam da su i ljubitelji košarke u Crnoj Gori ponosni na nas, bez obzira za koga navijali. Izborili smo plasman u polufinale ABA lige, protiv Zvezde igrali meč za plasman u veliko finale. U Kupu smo od Budućnosti poraženi u finalu na jednu loptu, lepo se predstavili u Evropi, a plasman u četvrtfinale FIBA Kupa Evrope je dobar rezultat. Sada se okrećemo Superligi, a cilj je naravno borba za titulu. Polako počinjemo da pravimo planove za narednu sezonu jer je cilj da napredujemo iz godine u godinu. Iluzorno je trošiti reči koliki smo korak napred napravili ove u odnosu na prethodnu sezonu“

Osvajanjem četvrtog mesta na tabeli Mornar će imati pravo da sledeće sezone igra Evrokup: 

“Naravno da želimo da igramo Evrokup i da je to ogroman izazov za nas. Isto tako smo svesni da moramo da formiramo znatno kvalitetniji tim koji bi bio konkurentan moćnim timovima koji po kvalitetu nisu daleko od onih koji igraju u Evroligi. Već smo počeli razgovore sa Nidamom, kome ugovor ističe na kraju sezone. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik, tj. da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Ako do toga ne dođe, bićemo ponosni što Nidam ide u moćniji i veći klub, a mi ćemo sigurno dovesti adekvatnu zamenu, momka koji će kao i Nidam biti vođa. Nosioce igre iz tekuće sezone ćemo takođe pokušati da zadržimo, oni će biti osnova za nadogradnju koju planiramo”.

Na pitanje ko je favorit u velikom finalu Pavićević je odgovorio:

“Mislim da su šanse podjednake. Dve najbolje ekipe su izborile plasman u finale. Očekujem veliku borbu za trofej. Smatram da će nijanse odlučiti. Zvezda ima više iskustva, nešto veći fond igrača, ali i breme favorita i imperativ pobede. S druge strane, Budućnost ima mladu i talentovanu ekipu, gladnu uspeha, koja nema šta da izgubi u finalu koje sledi, a može da dobije jako mnogo”

Leave a Reply

Your email address will not be published.