Hrvatska iznenadila Španiju!

Košarkaši Hrvatske su na najbolji mogući način otvorili Olimpijske Igre. Dario Šarić je u poslednjim sekundama susreta, pri rezultatu 72-70, poklonio rampu Pau Gasolu i doneo “kockastima” veliki trijumf.
Dario Šarić je bio istinski junak ove utakmice, iako je postigao samo pet poena. Uz to je imao i sedam skokova i pet asistencija. Medjutim, valjalo bi pohvaliti igru reprezentacije Hrvatske u drugom poluvremenu u koje su ušli sa sedam poena zaostatka. Od svojih 23 poena, Bojan Bogdanović je postigao čak 16 u prvom poluvremenu. Lavovska partija Darka Planinića, koji je zabeležio 11 poena, dok je košarkaš Armanija, Krunoslav Simon, postigao 10. Roko Leni Ukić je postigao 8 poena, a ključna je bila trojka koja je podigla moral reprezentaciji i približila Hrvatsku na minus jedan, svega nekoliko minuta pre kraja susreta. Pau Gasol je bio najefikasniji košarkaš “crvene furije” sa 26 poena i 9 skokova. Pratili su ga Mirotić sa  19, novi igrač Filadelfije, Serhio Rodrigez je ubacio 10 poena uz 7 asistencija, a Serhio Ljulj 9. Zvezda Minesote, Riki Rubio, je meč završio bez poena, igrao je jako malo zbog problema sa ličnim greškama.
Herojski nastup reprezentacije, prva pobeda, važna i slatka, koja im otvara vrata ka drugoj fazi. Naredni meč je na redu 11. avgusta, a protivnik će biti domaćin, ekipa Brazila.

Foto: vecernji.hr

Foto: vecernji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.