CSKA u finalu VTB lige

CSKA je slavio na gostovanju Himkiju sa 92:95. Najbolji u redovima pobednika bili su De Kolo sa 24 poena i 5 asistencija, Teodosić sa 19 poena i 7 asistencija i Džekson sa 17 poena . U Himkiju su najbolji bili Rajs sa 24 i Dragić sa 20 poena.

Iako je CSKA u početku imao problema sa dobrom odbranom Himkija i izgubio mnogo lopti, bili su precizni u šutu, lako dolazili do poena iz reketa i prvi period završili sa 15:24. Himki je otvorio utakmicu poenima iz tranzicije, dok ih je slaba realizacija šuteva sprečila da učine nešto više iz pozicionih napada. Slab šut je delimično ispravljen ofanzivnim skokovima, ali u drugom delu prve četvrtine i Himki ulazi u porblem sa izgubljenim loptama.

Foto: http://www.euroleague.net/

Foto: http://www.euroleague.net/

Himki je u drugoj četvrtini napravio potpuni preokret u svojoj igri. Odlično ih je služio šut za tri poena, što je uz Teodosićevu nesportsku grešku presudno uticalo da rezultat na kraju prvog poluvremena bude 48:45. Rajs je ponovo preuzeo lidersku ulogu i na odmor otišao sa 16 poena. CSKA je većinu poena postigao iz individualnih prodora , u ovom periodu su zakazali u šutu za tri poena, što je kombinovano sa nemoći u ofanzivnom skoku značilo gubitak prednosti.

CSKA je treću četvrtinu dobio sa 23:31 i tako preokrenuo rezultat. Utakmica je ostala uzbudljiva do poslednjih sekundi, a Himki nije uspeo u penal završnici da izbori pobedu. Hrijapa je potvrdio pobedu CSKA šutem za 2 u poslednjoj sekundi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.