Bezvoljni Partizan ponižen u Berlinu

Očajnu utakmicu su “Crno-beli” odigrali u Berlinu gde ih je ponizila berlinska ALBA rezultatom 111:85.

Foto: EuroCup

Partizan utakmicu otvara sa četiri uzastopna poena Najdžela Vilijamsa Gosa, međutim u nastavku dolaze do izražaja problemi u odbrani koje Partizan ima na startu sezone te Alba na krilima Luka Sikme i Akima Vargasa dolazi do prve osetnije prednosti od osam poena razlike 12:4. Do kraja prve deonice Alba stiče dvocifrenu razliku, pre svega serijom od sedam poena Spensera Baterfilda a zatim i velikim brojem slobdnih bacanja. Partizan uspeva da se konsoliduje, trojku postiže Vanja Marinković da bi se sa četiri poena u igru uključio i Patrik Miler. Na kraju prve četvrtine 30:21 prednost Albe.

Početak druge deonice u potpunosti pripada domaćinu, polaganjem Stefana Pena Alba dolazi do najveće prednosti u tom trenutku 39:23. Partizan ne uspeva da se snađe na agresivnu odbranu Albe pa domaćin uspeva i da poveća prednost na čak dvadeset poena prednosti pogotkom Stefana Pena uz dodatno bacanje. Crno beli uspevaju da priđu na svega trinaest poena zaostatka trojkama Vilijamsa Gosa, Veličkovica i polaganjem Marinkovića, međutim greške u odbrani kažnjava Pejton Siva koji sa pet vezanih poena postavlja konačnih 57:39 nakon prvih dvadeset minuta igre.

Početak drugog poluvremena obeležio je veliki broj izgubljenih lopti Partizana, to su na drugoj strani kažnjavali pre svih Kliford, Baterfild, Gifaj kao i Stefan Peno. Do kraja perioda Alba je održavala prednost pa je na kraju treće četvrtine stajalo 76:58 za domaći tim. Do kraja meča Alba je sigurnom igrom sačuvala prednost i došla do ubedljivog trijumfa rezultatom 111:85.

Najefikasniji u redovima Albe bili su Baterfild sa 21 poenom, Sikma sa 19 poena, a Peno 15 poena. Kod Partizana se najviše istakao Vilijams-Gos sa 22 poena, dok je Marinković dodao 15 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.