Raduljica napušta Šandong

Srpski centar Miroslav Raduljica ( 213cm/1988.), prema pisanju kineskih medija, napušta CBA ligu i Šandong Flejming Lajonse.

novosti.rs Arhiva VN

novosti.rs
Arhiva VN

Određene turbulencije između Šandong Flejming Lajonsa i Raduljice postojale su i pre nešto manje od 2 nedelje kada se spekulisalo da je Raduljica blizu povratka u Evropu, u ekipu Galatasaraja.
Raduljica je u Kini odigrao 13 mečeva do sad, i za prosečno nešto više od 26 minuta je beležio 17.6 poena i 8.4 skokova.
Raduljica je blistao na Svetskom kupu u Španiji gde je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju i bio jedan od najboljih igrača ekipe.
Za Raduljicu su zainteresovani brojni najbolji klubovi Evrope, kao i nekoliko NBA timova. Spekulisalo se da ima ponudu ekipe Wašington Vizardsa.
Jedan od razloga za brzi rastanak Šandonga i Raduljice je i činjenica da je kineski klub potpisao Erla Klarka ( k.centar 208 cm/1988.) koji je bio 14. pik na draftu 2009. godine, kada ga je izabrao Finiks.

philly.com Earl Clark

philly.com
Earl Clark

Za Klarka se smatra da može igrati i na niskom postu i spolja, kao i da poseduje kombinaciju atleticizma i veoma kvalitetnog prvog koraka kojim izbacuje većinu svojih čuvara iz igre.
Klark je bivši student univerziteta Luivil na kojem je imao odličnu koledž karijeru. U poslednjoj sezoni na Univerzitetu beležio je 14.2 poena i 8.7 skokova prosečno i bio jedan od nosilaca ekipe.
Prošlu sezonu je većim delom proveo u Razvojnoj ligi, gde je nastupao za ekipu Rio Grande gde je beležio 26.2 poena i 8 skokova prosečno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.