Počinje sezona lova na Blata

Darušafaka se neće takmičiti u Evroligi naredne sezone, a s obzirom da će doći i do velikog smanjenja budžeta, Dejvid Blat će napustiti ekipu.

Foto: EuroLeague

Darušafaka je bila veliki projekat u koji je uloženo mnogo novca u prethodne tri godine, međutim glavni investitori su shvatili da dugoročno ne mogu profitirati, pa će svoj novac od naredne sezone najverovatnije uložiti u Fenerbahče. Izvršni direktor Evrolige, Đordi Bertomeu je potvrdio da za Darušafaku neće biti mesta u Evroligi, tako da će doći do velikih promena unutar samog tima, počevši upravo od Blata koji nema želju da se takmiči u Evrokupu.

Zbog toga su već neke ekipe izrazile želju da ga angažuju. Spekuliše se da su Makabi i Barselona već poslali svoje agente da pregovaraju sa bivšim trenerom Klivlend Kavalirsa. “Ponos Izraela” luta otkad je Blat napustio Tel-Aviv i nikako ne uspevaju da se vrate u sami vrh evropske košarke, dok je iza Barselone najgora sezona u ovom veku, pa se čini izvesnim da će Jorgos Barcokas napustiti kormilo Blaugrane.

Kroz kuloare se pominje i da bi CSKA Moskva mogla da se uključi u priču, ali ne deluje realno da Dimitris Itudis napusti prestolnicu Rusije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.