Lens Stivenson u Klipersima!

Los Anđeles Klipersi su trejdovali Spensera Hoza i Meta Barnsa u Šarlot Hornetse za Lensa Stivensona.

null

Photo: Jeremy Brevard-USA TODAY Sports

Nakon odlične igre za Pejserse u poslednje dve sezone u Indijani Stivenson je prošlo leto potpisao trogodišnji ugovor sa Šarlotom, ali nije ispunio očekivanja. Problemi u odnosu prema saigračima su se preneli iz Indijane u Šarlot, ali igra nije. Stivenson u startu nije bio idealno rešenje za igru Hornetsa kojima je više trebao šuter na poziciji 2 nego neko kome konstantno treba lopta u rukama. Ono gde će Stivenson svakako doneti mnogo Klipersima jeste u odbrani, a verovatno će ga koristiti i kao kreatora igre kada je Kris Pol na klupi. Videćemo da li će Dok Rivers moći da ukroti divlje ponašanje Stivensona na terenu a i van njega. Ovo nije preveliki rizik za Kliperse pošto je samo naredna sezone Stivensonovog ugovora garantovana, a za sledeću Klipersi imaju timsku opciju.

Hoz se nalazi u sličnoj situaciji. Potpisao je prošlo leto cetvorogodišnji ugovor sa Klipersima za pun mid-level exception, ali nije mnogo pomogao u centarskoj rotaciji. Igrao je na samo 8 mečeva od 14 koliko su Klipersi odigrali u ovogodišnjem plejofu i to 7 minuta po meču. Mučile su ga i povrede na početku sezone, ali je u nastavku šutirao dosta loše sa svih pozicija, a posebno za 3 poena, što bi trebalo da predstavlja njegovo najjače oružije. Hornetsi su ga uzeli upravo zbog tog šuta za 3 poena. Napad Hornetsa je dosta patio prošle sezone nakon odlaska Džoša Mekrobertsa koji im je širio igru sa pozicije 4 i otvarao više prostora za igru Džefersona na niskom postu ili prodore Vokera i Kid Gilhrista. Pokušaće sada da simuliraju isti taj sistem ovoga puta sa Hozom umesto Mekrobertsa.

Što se tiče Meta Barnsa očekuje se da će Hornetsi da odkupe njegov ugovor do 1 jula i tako uštede 2,5 miliona dolara. Pored Hendersona i Kid Gilhrista na poziciji 3 teško da ima previše mesta za Barnsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.