Legenda Partizana na klupi Limoža!

Duško Vujošević, simbol košarkaške dominacije Partizana, od danas je novi trener francuskog kluba. U novom klubu ga čekaju njegovi stari igrači Bo Mekejleb i Leo Vesterman.

Vujošević će po četvrti put zaploviti u internacionalne vode. Posle epizoda u Španiji, Italiji i Rusiji sada ga čeka francuska ekipa koja je ove godine ispala iz Evrolige i takmičenje nastavila u Evrokupu. Ono po čemu ga i ljudi koji su se jedva susreli sa košarkom znaju je njegov istorijski uspeh sa KK Partizanom. Voljeni Partizan Duško je vodio u četiri navrata, a već u prvoj sezoni (86/87), sa 26 godina, postao je šampion Jugoslavije. Sa Partizanom je osvojio 12 titula prvaka države, 5 nacionalnih kupova i 5 puta bio šampion ABA lige. U sezoni 87/88 osvojio je treće mesto u Kupu evropskih šampiona, u sezoni 88/89 Kup Radivoja Koraća, a 2010. odveo Partizan na fajnal-for Evrolige u Parizu, što se smatra njegovim najvećim trenerskim uspehom. Godinu dana ranije  Evroliga mu je dodelila trofej “Aleksandar Gomeljski” za najboljeg evropskog trenera. Sa klubom kojem je i koji mu je dao sve rastao se 2015. odlazeći kao ubedljivo najtrofejniji trener u slavnoj istoriji KK Partizana.

srbijadanas.com

srbijadanas.com

Poznat je po svom spartanskom radu, disciplini i posvećenosti košarci koja mu je donela i zdravstvene probleme. Važi za strogog, konflinktnog i beskompromisnog trenera, koji obožava rad sa mladim igračima, za koje je često predstavljao više od trenera, slobodno se može reći očinsku figuru. U igračima je tražio pre svega ljudske, a tek onda košarkaške kvalitete. U Partizanu je stvorio porodičnu atmosferu, pa mnogi igrači koji su prošli kroz klub i dalje ga pominju kao najzaslužniji faktor za razvoj njihovih karijera. Među većinom navijača Partizana ima status polu-božanstva, pamte se njegove kultne konferencije, “donkihotovski” osećaj za pravdu, borbenost i motivisanost koje je uvek umeo da prenese na svoj tim. Cenjen je među kolegama i rivalima, a čak i oni koji su ga osporavali osećali su prema njemu neku vrstu strahopoštovanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.