Partizan: Ko je sve bio na prozivci?

Juče su košarkaši Partizana započeli pripreme za narednu sezonu u dosta izmenjenom sastavu. Ne samo da na trenungu nije bilo većine nosilaca igre iz prethodne sezone već se pojavilo i dosta mladih igrača na probi.

srbijadanas.com

srbijadanas.com

Što se tiče igrača pod ugovorim na prozivci su se pojavili Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Janis Kuzeloglu, Andreja Milutinović (iako su postojali navodi da on više nije igrač Partizana), Božo Đumić, Petar Aranitović, Miloš Koprivica, Miloš Glišić, Nikola Tanasković i Aleksa Ilkić. Sa ekipom je bio i Milenko Tepić koji je rekao da nije siguran da li ostaje sledeće sezone. Što se tiče mladih igrača koji su tu na probi to su: Nikola Silađi o kojem smo već pisali, Pavle Reljić, Ognjen Rebić, Nikola Lučić i Martin Matović.

Pavle Reljić 22 god, 194cm

Reljić je talentovani kombo bek koji je igrao za Mega Leks četri sezone ali tamo nije imao previše prostora zbog Vase Mićića i Nenada Miljenovića. Zbog toga prelazi u FMP na početku sezone 2014/15, ali već u septembru dolazi do raskidom saradnje sa ovim klubom, kao i menadžerom Miškom Ražnatovićem i Reljić prelazi u Timbu iz Temišvara gde je završio sezonu. Nastupao je i za U20 reprezentaciju na Evropskom Prvenstvu 2013 godine u Estoniji gde je naša selekcija zauzela 13. poziciju. Reljić je bek koji voli da ima loptu u rukama, češće sam završava napade nego što kreira za saigrače, ima slabiji šut za 3 poena ali vrlo dobar prodor, aktivne ruke u odbrani i odličan je u tranziciji.

Ognjen Rebić 23 god, 203cm

Rebić je krilni centar koji dolazi sa američkog koledža Urbana. Nastupao je za Hemofarm i Zvezdaru ali je još kao mladić otišao u SAD u Adelfi Hrišćansku Akademiju gde završava pripremnu godinu za koledž kao najbolji bloker i skakač ekipe. Koledž karijeru počinje na St. Klaud Stejtu, tamo se nije zadržao dugo. Već nakon 8 mečeva prelazi na Urbana Univerzitet u kojem je proveo 3 godine i koji se te sezone prikljičio NCAA II diviziji. Prve sezone nije puno igrao, minutaža i uloga mu se povećala u drugoj, ali je Urbana odigrala užasnu sezonu u kojoj nije ostvarila nijednu pobedu. Prošle sezone je postizao 8 poena i hvatao 6 skokova po meču. U decembru je proglašen za igrača divizije pošto je u proseku beležio 11 poena i 11 skokova uz odlične procente šuta za 2 poena. Igrač je sa solidnom leđnom tehnikom, koji zna da se izbori za duboku poziciju u reketu, nema preteran šuterski domet, retko kad i šutira a da nije pod košem, ima dobar osećaj za skok i blokadu.

Nikola Lučić 18 god, 195cm

Lučić je mladi crnogorski bek koji je bio pod ugovorom sa španskim Bilbaom poslednje dve godine ali je sezone uglavnom provodio na pozajmicama u nižerazrednim španskim ligama. Karijeru je započeo u KK Joker u Crnoj Gori koji je u poslednjih desetak godina izbacio nekoliko vrlo talentovanih igrača u Španiju(Mirotić, Todorović), iz kojeg odlazi direktno u Bilbao. Prvu sezonu Lučić je proveo na pozajmici u ekipi Santurci gde je beležio 4 poena po meču, a prošlu sezonu, takođe u četvrtoj španskoj ligi, u ekipi Mikeldija koji je sezonu završio kao poslednje plasirana ekipa u grupi. Prosečno je po meču postizao 5 poena i hvatao 2 skoka za oko 16 minuta u igri. Zanimljivo je to da je u sezoni šutnuo više puta za 3 nego za 2 poena.

Martin Matović 21 god, 205cm

Matović je krilni centar koji je prethodne dve sezone nastupao za Subotički Spartak. Prošle sezone je na 19 mečeva u KLS postizao 3 poena i 2 skoka po utakmici za nešto više od 10 minuta provedenih na terenu. Odlično je odigrao prvi meč u sezoni protiv Jagodine kada je postigao 14 poena i uhvatio 7 skokova uz 2 ukradene lopte, ali nije mogao da održi taj nivo igre u ostatku sezone. Što je sezona odmicala delovao je sve lošije na terenu i minutaža mu je opadala dok na kraju nije ispao iz rotacije. U Spartaku su dosta očekivali od njega zbog potencijala i ogromne snage koju poseduje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.