Denver napravio nekoliko promena u timu

Tim Nikole Jokića bio je veoma aktivan sinoć.

Foto: Yahoo Sports

Sinoć je Denver napravio prvi potez ovoga leta kada je u pitanju dolazak novih igrača pošto će Ajzea Tomas postati novi saigrač Nikole Jokića. Omaleni plejmejker je imao izuzetno turbulentnih godinu dana tokom kojih je došao od kandidata za maksimalan ugovor do toga da ga veliki broj timova ne želi.

Njegov dolazak pružiće jako dobru rotaciju na poziciji plejmejkera koju će činiti on i talentovani Džamal Marej, a prelaskom u Nagetse, Ajzea Tomas će imati priliku da ponovo radi sa Majkom Melounom sa kojim je sarađivao u Sakramentu.

Potpisao je ugovor za minimum novca, pa je šteta videti igrača koji je pre dve sezone u Bostonu prosečno beležio 28.9 poena i 5.9 asistencija sada potpisuje ugovor koji prihvataju igrači koji jedva nalaze NBA angažman.

Drugi potez večeri koji su napravili Nagetsi je trejd u kojem su poslati Kenet Farid, Darel Artur, zaštićeni pik prve runde sledećeg drafta i pik druge runde u budućnosti u Bruklin za Ajzeu Vajtheda.

Suština ovoga trejda je veoma jasna, Denver dugo već pokušava da se oslobodi Farida i Artura zbog velikih ugovora koji imaju, pritom su dobili igrača kojeg će prema svemu sudeći otpustiti, dok Bruklin svesno prihvata velike ugovore koji će isteći za godinu dana kako bi imali prostora u seleri kepu za veliki ugovor sledećeg leta.

Pik prve runde je, kako prenosi Adrian Vojnarovski, zaštićen samo od 1. do 12. pika, što znači da ukoliko Denver uđe u plej of ili bude među dva najbolja tima koja se nisu plasirala u doigravanje, taj pik će pripasti Bruklinu. Sa druge strane nema informacija oko pika druge runde na nekom od sledećih draftova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.