Darko Miličić novi igrač Metalca!

Nakon što je završio košarkašku karijeru i oprobao se u kik-boksu, Darko Miličić se posle gotovo tri godine vraća svojoj najvećoj ljubavi- košarci. Bivši NBA centar i reptezentativac Jugoslavije će braniti boje valjevskog Metalca!

Ovu vest koja se pojavila u toku današnjeg dana, Miličić je potvrdio za Novosti:

Da, uželeo sam se košarke. Odlučio sam da pomognem srpskoj košarci zahvaljujući prof. dr Bošku Đukanoviću, čoveku koji se za nju bori i volonterski je u celoj ovoj priči. Prepoznao sam to i tu sam da sve dignemo na neki viši nivo. Đukanović ima velike ambicije vezane za Metalac i grad Valjevo i spreman sam da učestvujem u njihovom ostvarivanju, rekao je Miličić.

Darko i profesor Đukanović se se videli u utorak i dogovorili saradnju:

Zvao sam Darka da razgovaramo, čuli smo se i ranije, a sada je pristao da pojača Metalac sledeće sezone. On je prepoznao jednu čistu, poštenu, ljudsku košarkašku priču. Metalac je, kao klub, u poslednjih godinu dana pokazao svoju veličinu i kamo sreće da imamo bar još dva Metalca, izjavio je Đukanović.

thehoopdoctors.com

thehoopdoctors.com

Međutim, Valjevci imaju velike ambicije i prema rečima profesora Đukanovića, pored Darka Miličića, na listi želja se takođe nalaze Aleksandar Pavlović, Stefan Birčević, Josip Sobin..

Darko Miličić je počeo da igra za prvi tim Hemofarma sa nepunih 16 godina. U Vršcu je bio od 2001-2003. Na NBA draftu 2003. godine bio je izabran kao drugi pik od strane Detroit Pistonsa, sa kojim je 2005. godine osvojio šampionsku titulu. Nakon Detroita, igrao je za Orlando Medžik, Memfis Grizlis, Njujork Nikse, Minesota Timbervulvse i Boston Seltiks, za koje je odigrao samo jedan meč.

Što se reprezentacije tiče, Miličić je u dresu Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo u Rigi 2001. godine. Četiri godine kasnije, na poziv Željka Obradovića , nastupao je na Evropskom prvenstvu koje je održano u Srbiji i Crnoj Gori. Reprezentacija je doživela debakl, pošto je poražena u osmini finala od reprezentacije Francuske.

Na Svetskom prvenstvu 2006. godine, na koje je Srbija i Crna Gora otišla kao branilac titule i to zahvaljujući specijalnoj pozivnici, Miličić i njegovi saigrači se nisu proslavili, obzirom da su poraženi od Španije, takođe u osmini finala.

Ni 2007. godina nije bila uspešna. Došlo je do smene generacija, a Miličić je uz Jarića i Gurovića bio najiskusniji. Reprezentacija Srbije koja je prvi put nastupila pod ovim nazivom, zauzela je poslednje mesto na ovom Evropskom prvenstvu. Poslednji meč odigrao je 2012 godine u dresu Bostona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.