Bjelica prelazi kod Divca i Bogdanovića

‘Beli’ ipak ostaje u NBA.

Foto: N1

Kako je preneo Šams Šarania, Nemanja Bjelica će uskoro postati novi igrač Sakramento Kingsa. Srpski reprezentativać ce, ukoliko ne dođe do promena u zadnjem času, potpisati trogodišnji ugovor u vrednosti od 20.5 miliona dolara.

Prava mala saga stvorila se oko krilnog centra. Najpre je Minesota povukla svoja prava koja je polagala na njega i dopustila mu da ispita tržište i tada se pojavila Filadelfija sa kojom je sklopljen načelni dogovor. Nakon nekoliko dana Bjelica se povukao iz dogovora jer je želeo duži ugovor i veću platu, pa je bilo očekivano da će se vratiti u Evroligu.

Međutim, nakon toga su se aktivirali neki NBA timovi, najpre se spominjao Finiks, međutim očito da je Sakramento bio najkonkretniji u pokušaju da angažuje srpskog reprezentativca koji će, ako potpiše za Kingse, ponovo zaigrati sa Bogdanom Bogdanovićem sa kojim je nastupao već za Srbiju, ali i za Fenerbahče.

Bjelica (30) je prošle sezone igrao najbolju košarku od kako je stigao u NBA pošto je na 20 odigranih minuta po utakmici prosečno beležio 6.8 poena, 4.1 skok i 1.3 asistencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.