Bjelica predstavljen u Minesoti

Nemanja Bjelica je zvanično stavio paraf na trogodišnji ugovor vredan blizu 12 miliona dolara sa Minesota Timbervulfsima i predstavljen je na konferenciji za štampu danas u podne po lokalnom vremenu.

https://twitter.com/MNTimberwolves/status/621364928176238592

Bjelica je draftovan sada već daleke 2010 godine, ali njemu se čini kao da se to desilo mnogo ranije:

“Tih pet godina mi deluje kao 100 godina. Veoma sam ubuđen što sam ovde. Draftovan sam pre pet godina i napokon sam tu. Veoma sam srećan i počastvovan što sam ovde, što sam deo Minesota Timbervulfsa. Moj san se konačno ostvario, postao sam NBA igrač.”

Flip Saunders, trener, predsednik košarkaških operacija i suvlasnik tima (to je sve Flip) se nadovezao:

“Nemanja je iskoristio tih pet godina da napreduje kao igrač i stavi sebe u situaciju da ima veliki uticaj na NBA ligu i našu organizaciju. Veliki plus za nas je što je toliko drugačiji od ostalih igrača koje imamo. Može da vodi loptu, da šutira za tri poena. Dobro se kreće po terenu i kreira iz pik n rol igre. Nemamo nikoga njegove visine ko to može da radi.”

Saunders je dodao da će biti potreban određen period prilagođavanja Nemanje na zahtevnost NBA odbrane i da će verovatno morati da nabaci malo mišića. Kao i da je ono što mu se najviše sviđa kod Bjelice to što čini saigrače boljim.

Bjelica je izjavio da mu je omiljeni NBA igrač bio Alen Ajverson kao i da je posebno srećan što će igrati sa Kevinom Garnetom.

Bivši igrač Crvene Zvezde, Laboral Kuće i Fenerbahčea će provesti nekoliko dana sa ekipom u Las Vegasu i onda će se pridružiti pripremama nacionalnog tima za Evropsko Prvenstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.