Barcokas dobio otkaz

Kao što se i očekivalo, Barselona je odlučila da raskine saradnju sa grčkim stručnjakom godinu dana pre isteka ugovora.

Foto: ELpais

Katalonski gigant je angažovao Jorgosa Barcokasa sa ciljem da prekinu dominaciju Real Madrida u Španiji i da naprave iskorak u Evroligi, međutim ispostavilo se da je ovo bila najgora sezona Barselone u 21. veku. Istini za volju, veliki broj povreda, verovatno rekordan u istoriji Evrolige je kumovao ovako lošoj sezoni, ali s obzirom na budžet kluba i mogućnosti da se dovede veliki broj novih igrača tokom takmičarske godine, za ovako očajan rezultat, ipak nema opravdanja.

Barselona je u Evroligi završila tek na  11. poziciji, a već nakon 20 odigranih utakmica, bilo je jasno da je četvrtfinale skoro pa nemoguća misija. U Kupu Španije su eliminisani u polufinalu od Valensije, a isti klub im je presudio u Endesa ligi, ovaj put u četvrtfinalu. Ovo će biti prvi put nakon 11 godina da se Barselona nije našla u finalu nacionalnog šampionata.

U narednim danima, biće mnogo kandidata za užarenu klupu, ali čini se da bi Šarunas Jasikevičius mogao biti naslednik Barcokasa. Bivši košarkaš Barselone je bio na pragu dolaska u Kataloniju i prethodne sezone, ali zbog pravila Endesa lige da mora imati dve godine trenerskog iskustva, do dogovora nije došlo. Dejvid Blat je takođe kontaktiran, a nema sumnje da će uskoro isplivati još nekoliko potencijalnih naslednika Barcokasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.