Mladi reprezentativac BiH Edin Atić do kraja sezone će igrati za Sparse

Mladi košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić do kraja sezone će igrati za sarajevske Sparse u okviru Lige 12 Bosne i Hercegovine.

Član grčkog AEK-a došao je u Sparse na posudbu do kraja sezone jer u grčkom klubu trenutno ne dobija dovoljnu minutažu, zbog pravila o strancima koje važi u prvenstvu Grčke. Naime, šest stranaca je moguće registrovati za prvenstvo, a Atić je bio sedmi stranac u ekipi AEK-a.

Photo: fibaeurope.com

Photo: fibaeurope.com

Mladi reprentativac BiH upravo je iz Sparsa ljeto prešao u AEK, kada je potpisao šestogodišnji ugovor, međutim za AEK je odigrao samo tri utakmice u okviru prve faze Evrokupa, dok u prvenstvu Grčke nije debitovao.

“Sretan sam što sutra dolazim u Sarajevo. Znate, teško je samo trenirati, treba mi utakmica. Iako, mlad sam još i sugurno je da moje vrijeme tek dolazi i da ću dobiti i svoju šansu u AEK-u. Za početak, nadam se da ću pomoći Sparsima da ostvare zacrtane ciljeve ove sezone”, kazao je Atić za oficijalni klupski sajt.

Trener Sparsa Mensur Bajramović zadovoljan je dolaskom talentovanog košarkaša koji je prošle godine predvodio juniorsku reprezentaciju BiH do četvrtog mjesta na evropskom prvenstvu u grčkom Volosu.

“Gledao sam njegove nastupe za reprezentaciju i vjerujem da je on igrač koji može dostići visoki nivo. Ima karakter i želju za dokazivanjem. AEK je bio korektan u razgovorima sa Sparsima. Grci žele da Atić igra, a to ćemo mu omogućiti ovdje. Trenirao je naporno ali nedostaje mu utakmica”, rekao je Bajramović, prenose agencije u BiH.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.