Coach Pop nastavlja da ispisuje istoriju

Pobedom u gostima protiv Dalas Maveriksa, Greg Popovič ušao je u uski krug trenera koji su ostvarili 500 i više gostujućih trijumfa.

Nakon što su u noći sa utorka na sredu, San Antonio Sparsi ostvarili pobjedu rezultatom 97:91 u Dalasu, popularni “Ludi Srbin” postao je tek treći trener u istoriji NBA lige koji u svojim rukama ima 500+ pobjeda na strani.

Foto: Performgroup.com

Ispred njega su još samo dva imena, a to su Don Nelson sa 517, te na prvom mjestu Pet Rajli sa 520. Kada uzmemo u obzir da je za ovaj podvig Popoviču trebalo “samo” 835 mečeva, možemo da izvučemo još jedan “rekord”, a to bi bilo najbrže ostvarenih 500 pobjeda u gostima, uz najmanji broj pokušaja.

Pobeđivanje je postalo sinonim za Grega i njegov tim San Antonija, čiju dirigentsku palicu je preuzeo u sada već dalekoj sezoni 1996-1997, a od tada je vodio franšizu do 5 trofeja NBA lige, te 20 uspješnih pobedničkih sezona.

Poznavajući Grega i s obzirom na njegov mentalitet, pitanje je vremena kada će velika košarkaška imena Don Nelsona i Rajlija ostati iza njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.