Skajlajnersi na gostovanju u Berlinu srušili Albu

Alba je u četvrtom kolu nemačkog šampionata dočekala ekipu Skajlajnersa iz Frankfurta. Gosti su slavili rezultatom 70:78(14:12, 15:19, 26:26, 15:21). Grejvs je bio najbolji igrač postigavši 22 poena, a pratili su ga Mahir Agva i Šejvon Šilds sa 13 odnosno 16. U poraženoj ekipi je bilo čak četiri igrača sa dvocifrenim brojem poena. Dragan Milosavljević i Elmedin Kikanović su imali po 13, a Bogdan Radosavljević i Engin Astur po 12 poena.
Utakmica je otvorena prilično nervozno, prve poene smo videli nakon nešto više od dva minuta igre i to sa slobodnih bacanja, a delo su Dominika Rejnoldsa. Nadovezali su se ostali saigrači veoma i brzo i napravljena je serija 7:0. Gosti su odgovorili serijom 10:0 i naterali Ahmeta Čakija da zatraži tajm aut. Brzo su se pribrali košarkaši Albe i dobili prvu četvrtinu rezultatom 14:12 u kojoj je Elmedin Kikanović zabeležio pet poena.
Trojkom Maksa Merza počinjemo drugu četvrtinu, a odmah u sledećem napadu “ali up” pas Sive za Dragana Milosavljevića, koji je kasnije pogodio šut sa poludistance i ponovo je prednost bila na strani berlinske ekipe. Nakon nekoliko minuta bez pogotka iz igre, ponovo “ali up” kombinacija, ali ovoga puta Astura i Milosavljevića za 22:18. Jako veliki broj promašaja na obe strane, kao i veliki broj izgubljenih lopti su stavke koje su obeležile prvo poluvreme u kom su Frankfurt Skajlajnersi bili bolji, a Antonio Grejvs najefikasniji sa devet poena, jednim skokom i četiri asistencije.

Photo : Thomas Schmidt

Photo : Thomas Schmidt

Izabranici Ahmeta Čakija su mnogo bolje otvorili novo poluvreme i nakon serije 15:7 naterali Gordona Herberta da zatraži tajm aut. Razgovor na klupi je urodio plodom i serijom 11:0 Skajlajnersi su se vratili u ovaj meč. Glavni “krivci” za ovu seriju su bili Agva, Grejvs i Šilds. U ovoj četvrtini nismo imali pobednika(26:26), tako da je ekipa Skajlajnersa zadržala prednost od sa poluvremena.
Velika borba je vidjena u poslednjih deset minuta. Igrači se nisu štedeli, bacali su se na svaku loptu, išli na skok kao da im je poslednji u karijeri i na pola deonice rezultat je bio 7:7, odnosno 62:64. Uspeli su u više navrata domaći da pridju Frankfurtu na jedan poen zaostatka, uglavnom poenima Kikanovića, Radosavljevića i Milosavljevića, ali uvek su Skajlajnersi imali spreman odgovor i nekako “držali glavu iznad vode”. Pred kraj poslednjeg kvartala serija gostiju 5:0 koju su napravili Šilds i Grejvs i time pobegli Albi na 65:71, nakon čega je Čaki morao da zatraži tajm aut. Nije bilo boljitka ni nakon razgovora, prvo je na poene Kikanovića iz reketa, Kil odgovorio pogodjenim bacanjima, a onda je Majk Morison zakucao na asistenciju Niklasa Kila i gosti su imali velikih plus osam u ovim momentima i to je značilo novi tajm aut za Ahmeda Čakija. Velika drama u završnici nakon tajm auta. Prvo je Gifi pogodio trojku, onda su visokim presingom ukrali loptu, ali je Siva ubrzo izgubio što je Grejvs kaznio trojkom i praktično stavio tačku na ovaj susret. Fenomenalna partija Antonija Grejvsa, 22 poena, 7 asistencija, 3 skoka, 4 izgubljene lopte i jedna ukradena. Nakon ovog kola, obe ekipe imaju identičan skor, dve pobede i dva poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.