Alba savladala Bonn

Košarkaši berlinske Albe su danas na domaćem parketu lako savladali Telekom Baskets Bonn rezultatom 94:73 (20:17, 27:17, 22:18, 25:21) u okviru 29. kola Beko BBL lige. 

Pitanje pobjednika riješeno je početkom druge četvrtine kada je Alba stvorila dvocifrenu prednost koju ispostaviće se nije ispušta do kraja utakmice. Na poluvrijeme je Alba otišla sa 13 poena prednosti (47:34). U trećoj četvrtini je Alba i povećala prednost prvenstveno preko raspoloženih Milosavljevića i Lončara. Na pola minute do kraja treće četvrtine nakon polaganja Milosavljevića, Lončar i Marshall su ostali u klinču te je igrač Bonna odgurnuo Lončara, nakon čega je nastala gužva na terenu, ali srećom nije došlo do većeg fizičkog obračuna. Kazne nakon ove situacije bile su velike, Lončar i Cherry su kod Albe dobili diskvalificirajuće greške, dok je na drugoj strani pet igrača dobilo isključenje. Meč su prije kraja završili Marshall, Lawrence, Klimavičius, Klark i Koch, a s obzirom da je Bonn na ovu utakmicu došao samo sa desetoricom igrača, do kraja utakmice nisu imali niti jednog igrača na klupi. Nakon trideset minuta igre bilo je 69:52.

Photo: www.twitter.com/albaberlin

Photo: www.twitter.com/albaberlin

Početkom četvrte četvrtine Bonn uspijeva da smanji na 10 poena prednosti (73:63) nakon čega Obradović traži minut odmora. Nakon time-outa Alba odlično reaguje i pravi seriju 14:4 te tako definitivno prelama ovu utakmicu. Do kraja je Alba rutinski odigrala i utakmicu završila rezultatom 94:73.

Ekipa Saše Obradovića imala je više raspoloženih igrača. Ključna razlika bila je razlika u broju asistencija, Alba je imala 26, dok je Bonn imala samo 11, kao i postotak šuta. Alba je za dva poena šutirala 21 od 39 (54%) a za tri poena 9 od 19 (47%), dok je Bonn za dva poena šutirao 16 od 38 (42%) a za tri poena 7 od 21 (33%).

Krešimir Lončar, hrvatski internacionalac je odigrao vrhunsku partiju, postigao je 25 poena. Dvocifreni su bili i srpski reprezentativac Dragan Milosavljević sa 16 poena i šest asistencija, Jordan Taylor je dodao 12, a Brandon Ashley 11 poena.

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović je odigrao solidnu partiju, za nešto manje od 19 minuta na terenu postigao je devet poena (šut za dva 2 od 6, slobodna bacanja 5 od 6), ubilježivši još dva skoka i jednu asistenciju.

U gostujućem sastavu Aarone White je ubacio 18 poena. Eugene Lawrence je dodao 13, dok je Sean Marshall susret završio sa 11 ubačenih poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.