Zvezda sigurna u Valjevu

Metalac je poražen od Crvene Zvezde sa 56:78. Najbolji u redovima crveno-belih bili su Miler sa 16 poena i 5 skokova i Mitrović sa 13 poena, 4 skoka i 4 asistencije. UMetalcu su dvocifreni bili Majstorović sa 11 poena, 6 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti i Gabrić sa 10 poena i 4 skoka.

Veliki broj promašaja za tri poena na obe strane, po nekoliko izgubljenih lopti i oslanjanje na učinak pod samim košem obeležili su prvu čevrtinu za obe ekipe. Metalac je igrao nešto raznovrsnije u napadu i bio precizniji, što mu je omogućilo da prvi period završi sa prednošću od 16:11.

Crveno-beli su odgovorili u drugoj četvrtini sa agresivnijom odbranom, naterali Metalac na veliki broj izgubljenih loptu, što je uz slab šut ekipe iz Valjeva rezultovala preokretom. Zvezda je počela ovaj period sa vezanim trojkama, a promašaje regulisali dobrim ofanzivnim skokom. U nastavku su uglavnom poentirali iz tranzicije i sa slobodnih bacanja. Na odmor su otišli sa prednošću od 29:36.

sportske.net

sportske.net

Druga četvrtina preslikala se u trećoj, Metalac je nastavio sa velikim brojem promašaja i izgubljenih lopti. Zvezda je konstantno bila u kontri, ostvarajući lake poene iz ukradenih lopti. Izostali su samo poeni iz šuta za tri, pa je srazmerno tome razlika povećana na 40:56.

Metalac je poslednju četvrtinu počeo sa nekoliko vezanih poena iz reketa, ali su se kasnije vratili navikama iz prethodnog dela utakmice. Zvezda je imala šuterski “trening” za tri poena, ali kako je realizacija bila slaba većina poena je došla iz reketa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.