Zvezda pobedila Tamiš sa +40

Crvena Zvezda je kao domaćin lako savladala Tamiš sa 94:54. Najbolji u redovima pobednika bili su Rebić sa 10 poena i 10 asistencija, Simonović sa 15, Dangubić sa 12, Miler sa 11 i Lazić sa 10 poena. U Tamišu su dvocifreni bili Vujović sa 11 poena i 5 skokova i Kruščić sa 10 poena.

Crvena Zvezda je lako dobila prvu četvrtinu sa 18:9. Ovaj period igre nije obeležila košarka visoko kvaliteta o čemu svedoči 15 izgubljenih lopti. Zvezda je veliki broj poena stekla sa slobodnih bacanja, jer je odbrana Tamiša napravila veliki broj faulova. Dve pogođene trojke dodao je Dangbić što je bilo dovoljno za visoku prednost. Tamiš se opredelio da spušta u reket, ali je realizacija za dva poena bila slaba.

Crveno-beli su u drugoj četvrtini uvećali prednost i na odmor otišli sa prednošću 47:29. Tamiš je iskoristio nepostojanje Zvezdine odbrane u prvoj polovini ovog perioda za poene iz prodora i sa niskog posta. Kada je Zvezda stegla u odbrani Tamiš je ponovo počeo lako da gubi lopte, a rezultatska prednost rasla. Zvezda je pored velikog broja poena iz kontri, postigla i četiri trojke. Sa po 9 poena Simonović i Miler su bili najefikasniji u Zvezdi, a Vujović sa 7 i Kruščić sa 6 u ekipi Tamiša na poluvremenu.

Foto: Starsport

Foto: Starsport, b92.net

Tamiš je bio ravnopravan sa Zvezdom u trećoj četvrtini, ovaj period su izgubili sa dva poena razlike. Nešto više su pokušavali i promašivali za tri poena, ali je i u ovoj četvrini većina poena stizala iz reketa. Zvezda nije blistala u trećoj četvrtini, ali je hronični problem Tamiša sa izgubljenim loptama bio dovoljan za veliki broj poena iz kontri. Crveno-beli su pred poslednju četvrtinu vodili sa 64:44.

Zvezda je svu razliku u kvalitetu pokazala u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 30-10. Tamiš je ponovio slabu igru iz prve četvrtine, dok su se crveno-beli ovaj period sveli na nivo egzibicionog meča. Radonjić je tokom celog meča dao dosta minuta rezervistima od kojih je najbolju partiju pružio Rebić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.