Zvezda je šampion

Partizan je poražen od Crvene Zvezde sa 65:70. Crveno-bele su predvodili Kinsi, Simonović i Cirbes sa po 15 i Mitrović sa 10 poena. Najbolji u redovima Partizana bili su Veličković sa 19, Vilson sa 13 i Džons sa 12 poena.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i poenima iz prodora i tranzicije napravio +8 razlike. Stranci u postavi su naročito bili raspoloženi. Crvena Zvezda je u napadu balansirala unutrašnju igru i šut spolja. Kako je realizacija šuta za tri poena bila slaba i crveno-beli su većinu poena postigli iz prodora i kontri. U prvoj polovini ovog perioda igrači Zvezde su bili ti koji su imali problema sa izgubljenim loptama, da bi u nastavku grešili igrači Partizana pa je razlika spuštena na 22:18.

Prvi deo druge četvrtine obeležen je sa dosta grešaka u napadu i slobodnih bacanja. Partizan je u nastavku u igri održavao individualni učinak Veličkovića i dobar ofanzivni skok. Zvezda je uspela da preokrene rezultat i pored toga što su joj dosuđena nesportska i tehnička greška, a jedan od uzroka za to bila je slaba realizacija crno-belih sa slobodnih bacanja. Crveno-beli su igrali nešto raznovrsniji u napadu od rivala, predvođeni raspoloženim Kinsijem. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 39:41.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Partizan je odigrao veoma loše u trećoj četvrtini. U napadu su imali veliki broj izgubljenih lopti i slabu realizaciju šuta, dok su odbrani napravili veliki broj faulova. Ni Crvena Zvezda nije blistala u šutu, ali su poenima sa slobodnih bacanja postepeno povećavali razliku. Povreda Jovića na početku ovog perioda ostavila je crveno-bele bez važne opcije u napadu. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 48:56.

Četvrta četvrtina je počela poenima sa prodora i iz šuta sa distance na obe strane, da bi se nastavilo praznim minutima u kojima je viđeno dosta grešaka i promašaja. Partizan se prvi trgao i poenima Vilsona i Murića prišao na -2, što je značilo ulazak u neizvesnu penal završnicu. Igrači Zvezde su bili sigurni sa slobodnih bacanja, dok je Veličković promašio trojku koja bi crno-belima pružila priliku da se približe na -1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.