Zvezda dominantna nad Tamišem

Crveno-beli su na gostovanju savladali Tamiš sa 57:94. Predvodili su ih Rebić sa 17, Simonović sa 15, Mitrović sa 14 i Dangubić i Miler sa po 10 poena. U Tamišu su dvocifreni bili Smljanić sa 12 i Hukić sa 11 poena i 6 skokova.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini pokazali zašto su favorit i poveli sa 12:23. Dobra odbrana i raznovrsna igra u napadu donela je Zvezdi prednost. Tamiš se mučio sa organizacijom napada što je rezultovalo sa velikim brojem izgubljenih lopti.

Iako je Tamiš uspeo da u napadu ostvari solidan učinak iz reketa u drugoj četvrtini, Zvezda je koristila svaku grešku i poenima iz kontri uvećala svoju prednost. Radonjić je iskoristio ovaj meč da rotira kompletnu postavu. Iako su crveno-beli imali par grešaka u napadu prvo poluvreme su završili sa ubedljivih 30:48.

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Treća četvrtina pokazala je već viđene probleme Tamiša. Sem nekoliko uspešnih pokušaja iz reketa, veliki broj akcija se završavao izgubljenim loptama i promašajima. Crveno-beli su lako dolazili do poena iz kontri ili iz otvorenih šuteva za tri poena. Zvezda je treću četvrtinu završila sa prednošću od 41:72.

Zvezda je rutinski iskontrolisala i uvećala prednost u poslednjoj četvrtini. Tamiš je uspeo da napravi najmanji zaostatak u ovom periodu, ali se njihova igra nije razlikovala u odnosu na prethodne tri četvrtine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.