Zvezda do pobede nakon preokreta!

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom savladali su ekipu Mega Leksa, u Sremskoj Mitrovici, rezultatom 90 – 86, nakon velikog preokreta u poslednjoj deonici.
Ovom pobedom košarkaši Zvezde su došli do skora 8 – 0 u Superligi Srbije.

mondo.rs

mondo.rs

Boban Marjanović predvodio je Zvezdu sa 20 poena i 7 skokova, Dženkins je dodao 16, Vilijams je ubacio 14 uz 5 asistencija. Na drugoj strani, dobar je bio Kori Vebster sa 22 poena, Jokić je imao 17 poena i 8 skokova, a Miljenović 12 poena i 8 asistencija.

TOK MEČA:

U prvom poluvremenu Mega Leks je bio bolji rival, a na krilima Vebstera je ekipa iz Sremske Mitrovice došla do prednosti od 11 poena ( 30 – 19 ). Nakon tajmauta Radonjića Zvezda se vraća serijom 11 – 4, ali Mega do poluvremena uspeva da odbije nalet gostiju i da zadrži + 6 ( 46 – 40 ).

Otvaranje drugog poluvremena donelo je raspoloženog Vilijamsa koji dalekometnom paljbom dovodi Zvezdu u egal ( 58 – 58 ), ali tim Dejana Milojevića u 4. deonicu ulazi sa 71 – 65 nakon tehničke greške za Vilijamsa.

Mega Leks je sigurnom igrom držao Crvenu Zvezdu Telekom na odstojanju, a 5 minuta pre kraja susreta tim u roze dresovima je vodio 80 – 72. Kada se činilo da je Zvezda na pragu prvog poraza u Superligi, usledila je serija Crveno – Belih 12 – 1 i vođstvo 82 – 81. Do kraja Jokić je nekako držao Megu, ali su Marjanović i Dženkins osigurali pobedu CZT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.