Zvezda deklasirala Partizan

Crveno-beli su pobedili sa 84:53 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji koja će odlučiti šampiona Srbije. Miler sa 24, Jović sa 15 i Simonović sa 11 predvodili su Crvenu Zvezdu, dok je u Partizanu jedini dvocifren bio Vilijams sa 10 poena.

Crvena Zvezda je u prvoj četvrtini forsirala igru 2 na 2 spoljne linije sa Cirbesom i većinu poena stekla iz reketa. U drugoj polovini ove deonice iskoristili su greške Partizana u napadu i poenima iz kontri odvojili se na 21:15. Partizan je većinu poena stekao šutem sa distance i polu-distance .U početku su uspeli da dobrom odbranom nateraju Zvezdu na greške u napadu, da bi kasnije i sami imali veliki broj izgubljenih lopti.

Partizan je u prvom delu druge četvrtine dobrom odbranom uspeo u potpunosti da zaustavi unutrašnju igru Crvene Zvezde. Veliki problem za crno-bele je bila organizacija napada, uz veliki broj izgubljenih lopti i procenti šuta su bili vrlo skromni, poeni su dolazili sa polu-distance i iz reketa. Zvezda se posle lošeg početka druge četvrtine oporavila i odličnim šutem za tri poena i dobrom igrom iz tranzicije napravila prednost od 42:27. Miler je odigrao sjajno prvo poluvreme  u kojem je postigao 20 poena uz 5 skokova, šutirajući za tri poena 4/4.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Zvezda je u trećoj četvrtini potpuno dominirala i uvećala prednost na 64:39. Prodori Jovića, česti ofanzivni skokovi u nebranjenom reketu Partizana, uz nekoliko poena na niskom postu omogućili su ovako visoku prednost. Partizan je nastavio sa lošom igrom u napadu, serija loših odluka uz dobru odbranu crveno-belih, dovela je do lako izgubljenih lopti i promašaja, što poeni iz reketa nisu mogli da nadoknade. Povreda Cvetkovića samo je dodatno otežala situaciju za crno-bele.

Psihološki pad Partizana kulminirao je u poslednjoj četvrtini. Zvezda je ubacivala poene i svih mogućih pozicija, uvedeni su igrači sa slabijom minutažom i pokušavane egzibicije. Džikić je takođe pružio priliku igračima sa klupe uvidevši da crno-beli nemaju snage da se vrate u utakmicu i koliko-toliko ublaže poraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.