Žreb za EP: Srbija u Turskoj, Slovenci na severu, Hrvatska i Crna Gora protiv sampiona

Danas je održan žreb za Eurobasket 2017 koji će biti održan u četiri zemlje. Žreb je održan u Istanbulu u Ulker Sports Areni. Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi koja će se takmičiti u Istanbulu, sa domaćom selekcijom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

Eurobasket2017 biće održan od 31. avgusta do 17.septembra. 24 selekcije boriće se za titulu prvaka evrope. U prvoj fazi reprezentacije će biti raspoređene u 4 grupe sa po 6 selekcija. Domaćini grupne faze su Helsinki (Finska), Tel Aviv (Izrael), Kluž (Rumunija), Istanbul (Turska).

philstar.com

philstar.com

Olimpijski i svetski šampion, reprezentacija Srbije, takmičiće se u grupi D u Istanbulu, zajedno sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom. Iako je naša reprezentacija favorit grupe, domaćin će sigurno biti motivisan da pred svojom publikom konačno napravi dobar rezultat posle dužeg vremena, dok se očekuju i dobre partije od Rusije i Letonije.

U A grupi u Helsinkiju, domaćin će imati jako težak zadatak da se plasira u narednu rundu, jer će za protivnike imati Francusku, Poljsku, Sloveniju, Grčku i Island. Ovo je možda i nejneizvesnija grupa, i vrlo je teško prognozirati koje će selekcije obezbediti plasman dalje.

Izuzetno uzbudljivo će biti i u Izraelu, koji će u grupi B ugostiti Litvaniju, Italiju, Nemačku, Gruziju i Ukrajinu.

U grupi C u Rumuniji, domaćin će se sastati sa aktuelnim evropskim šampionom, selekcijom Španije, kao i reprezentacijama iz regiona, Mađarskom, Hrvatskom i Crnom Gorom. U ovoj grupi se takmiči još i Češka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.