Zapad bolji od Istoka, Vestbruk MVP

Zapad je još jednom bio bolji od Istoka, na ol-star utakmici sa rekordnim brojem poena rezultat je bio 196:173.

Očekivano je i jasno bilo da će se i ovaj ol-star meč pretvoriti u paket atraktivnih poena, odsustva bilo kakve igre u odbrani, fokusa na oproštaju Brajanta i histeričnom jurnjavom da s postigne što više poena. NBA ol-star je jedan odličan markentinški projekat, industrija zabave i novca, ništa više i ništa manje. To što najzagriženijim košarkaškim fanovima nedostaje pravi takmičarski naboj je u drugom planu.

Izvor: Youtube, NBA

Zapad je samo izgubio prvu četvrtinu, da bi naredne tri osvajao sa znatnom razlikom. Ako se uzrok pobede traži u statistici može se reći da je Istok poražen zahvaljujući većem broju izgubljenih lopti i nešto slabijem šutu za tri poena. Još jedna potvrda da se na meču nisu igrale odbrane, pored ogromnog broja poena, je i podatak da je ukupno izvedeno 7 slobodnih bacanja i zabeležene 2 blokade.

MVP ol-star večeri je Rasel Vestbruk. On je postigao 31 poen, imao 8 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti. Na 20+ poena u ekipi Zapada bili su još Kari (26), Dejvis (24), Harden (23) i Djurent (23). Jedini dabl-dabl učinak u pobedničkoj ekipi imao je Pol koji je zabeležio 14 poena i 16 asistencija. Istok je predvodio Džorž sa 41 poenom, a sledili su ga Vol sa 22 i DeRozan sa 18. Dabl-dabl učinak postigli su Dramond sa 16 poena i 13 skokova i Lauri sa 14 poena i 10 asistencija.

Fotografije sa meča možete videti na OVDE .

Kompletna statistiku na ovom linku .

Leave a Reply

Your email address will not be published.