Vujošević o Gordiću: On je košarkaš, ne građevinac

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasirala u 32 najbolje ekipe, ali se suočavaju sa brojnim otkazima.

Photo: Sportske.ba

Jedan od otkaza koji je najviše pogodio Vujoševića jeste otkaz Nemanje Gordića.

– Činjenica je da je on dao za reprezentaciju mnogo. Uvek je bio tu. Igrao je i sa slomljenom šakom. Nije bio u timu u pretkvalifikacijama, ali je u prethodnim prozorima dao ogroman doprinos i bio jedan od najzaslužnijih za poziciju u kojoj se trenutno nalazimo i koju niko nije očekivao. Računao sam na njega za duele odluke protiv Francuske i Belgije. Izašli smo mu u susret, dogorili se da se pojavi 19. juna na pripremama. Ali, dobio sam poruku da neće moći da igra. Nemanja mi je napisao da zna da nije fer, ali…, rekao je Vujošević na pres konferenciji.

U daljem obraćanju je dodao da zna sve probleme s kojim se Gordić susreo, ali da je on ipak košarkaš, a ne građevinac:

– Moj stav po pitanju reprezentacije je odavno poznat. Po meni svi košarkaši trebaju da budu počastvovani da igraju za svoju državu, iako nisu plaćeni za to. Pre dve godine, Gordić je od čelnika Saveza dobio obećanje da će mu prodična kuća biti renovirana. Napravljen je i predugovor. Od toga nije bilo ništa. Meni je jasno da je Gordić pogođen i da ga boli nepravda. Ali, rekao sam mu, zašto odbijaš poziv ako znaš da nije fer, ti si košarkaš, a ne građevinac.

Košarkaši Bosne i Hercegovine u posljednjem prozoru kvalifikacija za plasman u drugu fazu igraju protiv Francuske i Belgije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.