Vims: “I dalje sam jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali u Evropi ikada”

U razgovoru za “EuroHoops”, Soni Vims je razgovarao o Efesu i trenutnim igrama, ali i svojoj dosadašnjoj karijeri.

Foto: BrightSideOfTheSun

Malo pre dolaska Sonija Vimsa u Efes, klub je osvojio nacionalni kup, a na pitanje novinara šta trebaju uraditi kako bi osvojili i domaću ligu, rekao je:

“Moramo se skupiti i odigrati kao tim, pre svega u odbrani. Otkad sam došao ovde, primetio sam da su dve glavne stvari odbrana i skokovi. Moramo se još popraviti u tim segmentima. Ako uspemo u tome, onda mislim da imamo dobre šanse protiv Fenerbahčea u domaćoj ligi”.

U svoja prva dva meča u Evroligi za Efes, ubacio je zbirno 40 poena. Na pitanje kako se brzo uklopio posle povratka iz Kine, Vims je izjavio:

“I dalje sam Soni Vims, ista sam osoba. Igrao sam u Evropi preko pet godina. Nastupao sam za elitni tim kakav je CSKA iz Moskve. I dalje sam dobro upoznat sa košarkom ovde, i dalje sam jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali u Evropi ikada. Ponosan sam na sebe zbog toga, ali i dalje radim na svojoj igri, čak i preko leta ne uzimam slobodne dane. Tu je i dalje dosta motivacije za mene sada kada sam se vratio”.

O Erginu Atamanu:

“Mislim da je on dobar trener. Mislim da me ne zna previše dobro, a je takođe ne znam previše o njemu. Ono što znam je da mi se čini kako se prilično dobro prilagođavamo jedan na drugoga”.

Na kostataciju da u Efesu ima još dosta igrača koji vole da imaju loptu u rukama i pitanje kako se prilagođava tome, Vims je odgovorio:

“Mogu se prilagoditi zato što mogu da radim sve ostalo na parketu. Mogu igrati odbranu, hvatati skokove, ja nisam samo poenter. Mogu da asistiram, skačem… Mogu zaključiti svog rivala i pobeći mu u tranziciji. Sve to kreira napade za mene i moj tim. Težim ka tim stvarima”.

Vims je ugovor potpisao do kraja sezone, a na pitanje da li sebe vidi u Efesu i naredne godine, odgovorio je:

“Ne znam, iskreno još uvek nisam razmišljao o tome. Samo pokušavam da mislim o tekućoj sezoni. Vratio sam se u Evropu i mislim da sam se dokazao. Mislim da svako misli kako sam ja i dalje Soni Vims. Nemam neki poseban tim gde bih voleo da odem, ali sam voljan da ostanem u Evropi”.

Soni Vims je prošle godine otpušten iz Makabija jer navodno nije dostavio uzorke za doping kontrolu, na tu konstataciju kaže:

“Nisam bio kriv. Rekli su da sam suspendovan, međutim vidite da nastupam u Evroligi, tako da to nema logike. Očito, nisam bio u krivu. Napravili su puno grešaka sa njihove strane, a ja sam samo sretan što sam se vratio u Evroligu da igram košarku”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.