Venecija prošla, Vorld Pis isključen !

Košarkaši Venecije obezbedili su plasman u polufinale šampionata Italije pobedom nad ekipom Kantua rezultatom 88 – 73.

Odličan meč rešen je nekoliko minuta pre kraja serijom pogodaka Džeksona i Gosa, i isključenjem NBA zvezde u redovima Kantua Meta Vorld Pisa.

 

Tok meča

 

Susret je otvoren sa malim zakašnjenjem jer je publika bacila rolne papira na teren. Trener Venecije Rekalkati odlučio se da meč počne sa Ortnerom i Stounom, dok je trener Sakripanti meč započeo sa Šermadinijem na poziciji centra.

U prvoj i većim delom druge deonice igralo se koš za koš, a prva se odvojila domaća ekipa na 25 – 20, ali je Kantu brzo preokrenuo i stekao + 6. Na poluvremenu bilo je 39 – 36 za Kantu.

Tok meča je promenjen zahvaljujući blistavom nastupu Gosa u 3. četvrtini kada je pri vođstvu ekipe trenera Sakripantija od 8 poena, bek Venecije inicirao seriju od 12 – 2 i potpuni preokret. Zatim se razigrao i Džekson koji je zatrpao koš Plavo – Belih, sve šutevima sa poludistance.

Kantu se držao sve dok je i Feldejn pogađao. Kada je on stao Odom je probio nekoliko puta, ali to nije bilo dovoljno.

Važne uloge u ekipama Venecije i Kantua su imali Džulian Stoun koji iako važi za lošeg šutera danas nije ustuknuo i pogodio je 4 trojke iz 6 pokušaja, a sa druge strane ogroman potencijal je pokazao Abas.

U finišu sureta strasti su uzavrele pa je došlo i do sukoba između Meta Vorld Pisa i Džuliana Stouna , a sukob je rezultirao isključenjem bivše NBA zvezde. Možda i prestrogo.

Najefiksaniji igrači u dresu Venecije bili su Gos sa 24 poena, Stoun sa 17 i Ortner sa 14. U ekipi Kantua istakli su se Abas sa 15 i Odom sa 14 poena.

Poraz u ovoj četvrtfinalnoj seriji može koštati trenera Sakripantija posla, a u italijanskim medijima se već licitira mogućim imenima koja bi ga zamenila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.