Veliki preokret Gran Kanarije za finale Kupa Kralja

Gran Kanarija je uspela da se vrati iz minusa od 19 poena i odličnom igrom u poslednjih 15 minuta utakmice slavi protiv Bilbaa sa 81:71. Gran Kanariju su predvodili Oliver sa 18 poena, Salin sa 12 i junak utakmice Baez sa 10 poena i 8 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Hena sa 20 poena, Mumbru je imao 17, a Dairis Bertans 13.

Bilbao je prvu četvrtinu dobio sa 22:15. Raznovrsnija igra Baskijaca dovela ih je do prednosti. Pogađali su za tri poena i sa slobodnih bacanja, uz dobar učinak sa niskog posta. Gran Kanarija je imala slabu realizaciju šuta za tri i poene su sticali iz prodora i utrčavanja u reket.

Na poluvremenu je Bilbao vodio sa 46:34. Posle nervoznog početka druge četvrtine za obe ekipe, Bilbao je krenuo bolje i odličnom realizacijom šuta za tri povećao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 16 razlike. Gran Kanarija je imala problem sa organizacijom napada, a kada su se konsolidovali i pojačali odbranu uspeli su da smanje prednost poenima iz kontri. I u ovoj deonici dobar deo poena dolazi sa slobodnih bacanja.

Foto: acb.com

Foto: acb.com

U prvom poluvremenu Bilbao je predvođen Henom i Bertansom koji su postigli po 13 poena, dok je Borgis uz 8 poena, zabeležio 5 skokova. Na drugoj strani Oliver je imao 12, a Omić 9 poena.

Treća četvrtina završena je prednošću od 55:48 za Bilbao. Gran Kanarija je imala očajan početak trećeg perioda kada su postigli samo 2 poena odličnoj odbrani Bilbaa. Drugi deo ovog perioda Gran Kanarija se vraća odličnom odbranom, a u napadu postiže poene iz reketa i sa slobodnih bacanja koji su joj omogućili seriju od 12:0 i smanjenje razlike.

Odličnu igru iz treće Gran Kanarija je nastavila u četvrtoj četvrtini. Zasuli su zbunjeni i dezorganizovani Bilbao trojkama, preokrenuli rezultat i najavili pobedu. U penal završnici su bili sigurni sa slobodnih bacanja i uhvatili važne ofanzivne skokove kojim su presudili utakmicu u svoju korist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.