Veče Andre Ingrama

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa je bio glavna zvezda večeri.

Foto: Twitter

Andre Ingram je 2007. godine ostao nedraftovan nakon četiri godine provedene na Amerikan koledžu. Ingram je od tada, pa sve do prethodne večeri u svojoj karijeri igrao utakmice samo razvojne lige. Punih 10 godina je igrao u filijalama NBA timova i nadao se da će mu se ispuniti san da bude deo NBA ekipe. Los Anđeles Lejkersi su mu ostvarili san i potpisali ugovor sa njim za poslednje dve utakmice regularne sezone. Andre je bio presrećan što je samo dobio šansu da se nađe u NBA ekipi, a dobio je šansu i da pokaže šta može na parketu, i iskoristio ju je, i to kako!

Ingram je u porazu od Hjuston Roketsa 105:99 postigao 19 poena uz po 3 skoka i blokade. Šutirao je 6/8 iz igre i 4/5 za tri poena, ali koliko je bio spreman da igra najbolje govori podatak da je za prvih 6 minuta na terenu ubacio 11 poena.

Ingram je, inače, dvostruki pobednik u šutiranju trojki u Dži ligi, i igrač sa najviše ubačenih trojki u istoriji razvojne lige.

”MVP!” uzvici su se čuli u dvorani, saigrači su žestoko proslavljali svaki koš ovog veterana, a mnogi igrači su ispratili debi Ingrama i čestitali mu. Kris Pol mu je čak čestitao kad je ulazio u igru, na ostvarenju sna.

IFW this ✊🏽✊🏽…

A post shared by Damian Lillard (@damianlillard) on

Leave a Reply

Your email address will not be published.