Vareze posustao u Mediolanum Forumu

Košarkaši Milana ubedljivom pobedom slavili nad Varezeom, pred otprilike 4000 ljudi u Mediolanum Forumu. Fantastična partija Milana Mačvana koji je uz Djentilea bio najbolji igrač večeras. Konačan ishod je glasio 79:71(22:16, 22:17, 18:19, 17:19) u korist Olimpije iz Milana.

Prvu četvrtinu je obeležio srpski reprezentativac Milan Mačvan, sa svojih devet poena, tri skoka i jednom asistencijom. Sjajno su funkcionisali u tandemu Riki Hikman i Miroslav Raduljica, tako da nisu dozvolili gostima da im previše pridju, koje su prevodili Erik Mejnor sa 3 poena i 3 asistencije, kao i Odera Anozike sa 4 poena i 3 skoka. Izabranici Jasmina Repeše su dobili prvu četvrtinu rezultatom 22:16, a u nastavku su igrali u istom ritmu.
Identičnom, tačnije, jer je Milan Mačvan postigao prve poene iz reketa u drugoj deonici. Mnoštvo grešaka i izgubljenih lopti je manje-više obeležilo prvu polovinu ove četvrtine, a u redovima Varezea se razigrao Aleksa Avramović pokušavajući da probudi svoje saigrače, sa čak tri postignute trojke, ali koliko god se trudili, uvek je Jasmin Repeša imao novi trik i uspevao da održi prednost svoje ekipe. Olimpija je imala osam skokova više od Varezea na kraju prvih 20 minuta (21:13), takodje su imali više asistencija (12:7), tako da je “plus 11” bio sasvim normalan ishod.

 

basketnet.it Foto Ciamillo-Castoria

basketnet.it
Foto Ciamillo-Castoria

Nisu posustajali domaći, nisu se opuštali i sigurnim poenima iz reketa održavali svoju prednost. Raspucali su se kasnije prvo Abas Abas, pa zatim Kavaljero, a onda Hikman. Tri trojke u tri napada, a onda je Pele “zalepio” Dragića na tablu, potom je bio aktivan na ofanzivnom skoku i atraktivno zakucao nakon promašaja Avramovića. Ovo je definitivno bio najlepši potez u ovoj četvrtini, a možda i na celoj utakmici. Nije bilo previše neizvesnosti do kraja susreta iako je Paolo Moreti dao sve od sebe da svoje izabranike vrati u život. Pele je imao još nekoliko atraktivnih kucanja, ali to nije bilo dovoljno da se sruši raspoloženi Milano. Sasvim zaslužena pobeda Olimpije, bez previše problema su savladali ekipu Varezea Rezultatom 79:71, a najkorisniji igrač je bio Milan Mačvan sa 11 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Djentile je imao 9 poena i 7 skokova, a još su dvocifreni učinak imali, Abas Abas sa 15 poena, Meklin sa 13 i Paskolo sa 11 poena. Riki Hikman, MVP prvog kola Evrolige, ovaj susret je završio sa tri poena i sedam asistencija. U suprotnom taboru, Avramović je bio sjajan sa 19 poena, dva skoka i četiri asistencije, dok je još samo Kavaljero bio dvocifren sa 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.