U20 (Ž): Srbiji pripalo srebro

Mlade košarkašice Srbije nisu imale dovoljno snage da savladaju sedmostrukog šampiona.

Foto: FIBA

Ženska reprezentacija Srbije koju čine devojke mlađe od 20 godina poražene su u finalu Evropskog prvenstva od Španije rezultatom 69-50.

Španija je osmi put postala šampion Evrope za devojke mlađe od 20 godina, četvrti put zaredom. Srbija je uspevala da bude konkurentna svega prvih par minuta utakmice, ali je kvalitet koji je bio na strani Španije brzo isplivao na površinu.

Reprezentativke Srbije imale su velikih problema da postignu poene o čemu dovoljno govori činjenica da su postigle svega 11 poena za prvih 20 minuta. U drugom poluvremenu su Španjolke popustile i dozvolile Srbiji da se razigra, pa je i pored 27 postignutih poena u poslednjoj četvrtini Srbija i dalje ubedljivo poražena.

U redovima novog-starog šampiona najistaknutije bile su Iris Mbulito sa 21 poenom, 12 skokova i 3 ukradene lopte, zatim Maria Dolores Pendande sa 16 i Paula Ginzo sa 14 poena.

Kod Srbije su jedine dvocifrene bile Ivana Raca sa 14 poena i 8 skokova i Ivana Katanić sa 13 poena i 5 asistencija.

I pored ubedljivog poraza u finalu, reprezentativke Srbije postigle su veliki uspeh plasmanom u finale i osvojenim srebrom i treba im čestitati na velikoj požrtvovanosti i predanosti sa kojom su igrale i predstavljale svoju državu. Bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.