U20: Srbija bez greške

U poslednjoj utakmici grupne faze Srbija bez većih problema slavila protiv Švedske.

Foto: FIBA

Mladi reprezentativci Srbije završili su grupnu fazu Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 20 godina sa tri pobede iz isto toliko mečeva nakon trijumfa nad Švedskom rezultatom .

Nakon veoma teške pobede koju su izvojevali sinoć protiv Italije, reprezentativci Srbije su mnogo lakše došli do pobede protiv Švedske, iako nije bilo bez manjih problema.

Prvo poluvreme je bilo izuzetno ravnopravno, Švedska je većinu vremena bila u prednosti, ali nikada nije prelazila 7 poena, međutim imali su minimalan zaostatak na poluvremenu pošto je Srbija vodila sa 43-42.

U trećoj četvrtini je Srbija prelomila meč pošto je tu deonicu dobila sa 27-10 i nije se više osvrtala. Švedska je uspevala da dođe skoro do jednocifrenog zaostatka, ali su mladi reprezentativci Srbije uspešno odbijali pokušaje protivnika i mirno priveli utakmicu kraju.

Novak Musić je predvodio Srbiju sa 16 poena i 9 asistencija, Boriša Simanić je dodao 16, a Aleksandar Aranitović 15 poena. Od Šveđana jedino su raspoloženi bili Elajdža Klerens sa 27 i Ebrima Diba sa 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.