U18: Srbija sigurnom igrom do finala!

Juniori Srbije pružili verovatno najbolju partiju u toku Evropskog prvenstva u polufinalu protiv Francuske.

Foto: FIBA

Izabranici Aleksandra Bućana mnogo lakše nego što je bilo očekivano izborili su plasman u finale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina pobedom nad Fracuskom rezultatom 78-67.

Srbija je od samoga starta kontrolisala utakmicu. Za razliku od prethodnih mečeva, juniori Srbije počeli su veoma kvalitetno i uspevali da postepeno sve više povećavaju prednost, da bi na poluvremenu vodili sa 45-32.

Na startu treće deonice prednost je još više porasla, u jednom trenutku je bilo i +20, tako da se već tada nazirao pobednik. Francuska je pokušavala do kraja da se izbori za neizvesnu završnicu, međutim na kraju su uspeli samo da ublaže poraz.

Pobedom nad Francuskom, Srbija je obezbedila medalju, a da li će uspeti da se okite i titulom prvaka starog kontinenta znaće se sutra kada će u finalu odmeriti snage sa reprezentacijom Letonije koja je ranije danas slavila protiv Rusije sa 91-80.

Do trijumfa Srbiju su predvodili odlični Marko Pecarski sa 27 poena i 12 skokova, zatim Zoran Paunović sa 13 poena i Uroš TrifunovićDalibor Ilić sa po 10 poena. Takođe vredi istaći i Filipa Petruševa koji je meč završio sa 7 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

U reprezentaciji Francuske jedini zaista raspoložen igrač, a ujedno i jedini dvocifreni među ‘galskim petlovima’ bio je Matis Jovo sa dabl dabl učinkom, 12 poena i 12 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.