U18: Srbija neuspešna na startu

U prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 18 godina Srbija poražena od Litvanije.

Foto: FIBA

Na startu Evropskog prvenstva u Letoniji reprezentacija Srbije poražena je od Litvanije rezultatom 92-87.

Prvo poluvreme je bilo izuzetno ravnopravno, iako je Litvanija bolje otvorila na startu, Srbija je brzo uhvatila priključak i držala utakmicu neizvesnom, a na poluvremenu je Litvanija vodila sa 43-42.

U trećoj deonici juniori Srbije su zaigrali mnogo bolje predvođeni Markom Pecarskim pošto su u jednom trenutku uspeli da dođu i do prednosti od 15 poena, međutim kako se utakmica približavala kraju Litvanija je igrala sve bolje, dok su srpski reprezentativci izgledali bezidejno i neorganizovano. Na kraju su Litvanci uspeli da preokrenu i privedu utakmicu kraju.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Simas Jarumbauskas sa 19 i Deividas SirvidisErikas Venskus sa po 17 poena,a treba istaći i Rokasa Jokubaitisa sa dabl dablom, 14 poena i 10 skokova.

Kod Srbije su najistaknutiji bili Filip PetruševMarko Pecarski sa dabl dabl učincima, prvi sa 20 poena i 10 skokova, a drugi sa 18 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Zoran PaunovićUroš Trifunović su dodali po 14 poena.

Sledeću utakmicu juniori Srbije igraće sutra protiv Velike Britanije od 14:00, a meč možete gledati na zvaničnom sajtu FIBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.