U18: Srbija je šampion Evrope!

Predvođeni fenomenalnim Markom Pecarskim juniori Srbije slavili u finalu Evropskog prvenstva protiv Letonije.

Foto: FIBA

Izabranici Aleksandra Bućana postali su šampioni Evrope nakon fenomenalne utakmice i pobede nad domaćinom turnira, reprezentacijom Letonije rezultatom 99-90!

Sam početak utakmice je pripao domaćoj ekipi koja je bila nošena podrškom sa tribina, međutim veoma brzo su juniori Srbije preuzeli kontrolu i do kraja se nisu osvrtali. Prednost je postepeno rasla, u jednom trenutku je bilo i +18, ali su do velikog odmora Letonci smanjili zaostatak, pa je Srbija vodila sa 54-41.

Većim delom treće četvrtine Letonija je bila bolja, uspeli su da smanje zaostatak na 5 poena, publika ih je bodrila, međutim Srbija i pored smušene igre uspeva da odbije nalete domaćina i čak i poveća prednost pred poslednjih 10 minuta. U poslednjih par minuta utakmice Letonija je uspela ponovo da se približi i uvede utakmicu u neizvesnu završnicu, ali reprezentativci Srbije su uspeli da ostanu prisebni i privedu kraju utakmicu.

Najbolji na večerašnjoj utakmici, a gotovo izvesno i najkorisniji igrač turnira, bio je Marko Pecarski koji je završio meč sa 34 poena i 13 skokova, a pratili su ga Filip Petrušev sa 29 poena i 8 skokova i Zoran Paunović sa 17 poena i 7 skokova.

Kod domaćina najistaknutiji, ali nedovoljno dobri, bili su Arturs Žagars sa 26 poena i 11 asistencija, zatim Valters Veveris sa 20 poena i Atrurs Kurucs sa 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.