U18: Pobeda Srbije za prolaz u polufinale

Uz dosta poteškoća, juniorska reprezentacija Srbije savladala je Nemačku.

Foto: FIBA

U izuzetno neizvesnoj četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, Srbija je slavila protiv Nemačke rezultatom 92-86 i tako obezbedila plasman u polufinale gde je čeka reprezentacija Francuske koja je ranije danas savladala Crnu Goru.

Nakon izuzetno ubedljive partije u osmini finala i još ubedljivije pobede protiv Ukrajine, danas su izabranici Aleksandra Bućana imali neuporedivo više problema protiv veoma kvalitetne i organizovane reprezentacije Nemačke.

Nijedan tim nije bio ni blizu toga da pre kraja prelomi ovu utakmicu u svoju korist, najveća prednost je bila +7 koju je imala Nemačka, ali ni to nije bilo dovoljno. U neizvesnoj završnici reprezentativci Srbije su bili prisebniji i uspeli da privedu utakmicu kraju u svoju korist. Polufinalni susret igra se sutra protiv Francuske od 20:45.

Srbiju je predvodio standardan trio, Zoran Paunović sa 25 poena i 8 skokova, Filip Petrušev sa 23 poena i 10 skokova i Marko Pecarski sa 20 poena i takođe 10 skokova. Na drugoj strani najefikasniji su bili Marko Holersbaher sa 21 poenom, zatim Jonas Matišek sa 18 poena i Bruno Vrčić sa 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.