Turnir na Kritu: Zvezda treća

Crvena Zvezda je porazila Hapoel iz Jerusalima sa 59:67 i osvojila treće mesto na međunarodnom košarkaškom turniru na Kritu. Najbolji pojedinac u redovma srpskog tima bio je Bjelica.

Zvezda je u prvoj četvrtini poentirala preko visokih igrača sa niskog posta, ali je izostala raznovrsnija igra u napadu. Hapoel je loše počeo u ofanzivi, promašivane su trojke, a reket bio zatvoren zbog dobre odbrane Zvezde. Kada je Stodemajer pogodio dve trojke Zvezdina odbrana se otvorila, pa je Hapoel počeo da pogađa i iz reketa. Agresivnija odbrana u završnici omogućila je crveno-belima da spuste zaostatak na 19:15.

Druga četvrtina počela je bolje za Hapoel. Izraelski tim se dobro branio, a u napadu dobro koristio otvorene šuteve i prostor koji se otvarao posle brze tranzicije iz odbrane. Zvezda je odgovorila mnogo agresivnijom odbranom, pored raspoloženog Bjelice koji je bio nezaustavljiv u reketu, dolazi do mnogo raznovrsnije igre u napadu, pa poeni stižu i posle prodora i pogođenih šuteva spolja. Razlika je do kraja poluvremena oborena na 35:34.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

U trećoj četvrtini viđene su jake odbrane i vrlo loša realizacija u napadu obe ekipe. Zvezda je odlično pritiskala spoljnu liniju Hapoela, koja je retko poentirala kada bidošla do daha. Hapoel je dobro zatvorio reket i testirao šut zvezde spolja. Crveno-beli su promašivali, pa su priliku za poene tražili iz kontri. Treća četvrtina je završena prednošću Hapoela od 47:45.

Crvena Zvezda je nastavila sa sjajnom odbranom i u poslednjoj četvrtini i naterala Hapoel na veliki broj izgubljenih lopti i promšaja. Sve promašaje za tri poena crveno-beli su nadoknadili u ovom periodu, pogodili su pet trojki i najavili pobedu. Dobrom saradnjom Rebića i Bjelice u nastavku igre prednost je lako sačuvana do samog kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.