Turnir na Kritu: Efes ubedljiv protiv Hapoela

U prvom meču međunarodnog košarkaškog turnira koji se igra na Kritu Anadolu Efes je savladao Hapoel iz Jerusalima sa 94:76 i plasirao se u finale u kom čeka pobednika meča Crvena Zvezda-Olimpijakos koji će se odigrati u 19.30h.

Efes je prvu četvrtinu dobio rezultatom 25:16. Dobra odbrana, dominacija u ofanzivnom skoku i veliki broj poena iz prodora i trancizije omogućili su turskoj ekipi da napravi prednost. Hapoel je igru bazirao na akcijama iz pik end rola, ali ih je veliki broj promašenih šuteva za tri poena i nekoliko izgubljenih lopti koštalo zaostatka.

Hapoel je solidno počeo drugu četvrtinu, zabeležili su nekoliko poena iz prodora, ali ih je vrlo agresivna kolektivna odbrana Efesa zaustavila, pa je turski tim nastavio da povećava razliku. Čitavo prvo poluvreme, a naročito druga četvrtina, igralo se u vrlo brzom tempu sa puno poena, pa su obe ekipe zabeležile veliki broj poena iz tranzicije. Efes je nastavio da solidno šutira za tri poena i koristi vrlo slab otpor u odbrani koji je pružao Hapoel, pa je ovaj period završen rezultatom 55:37. Najefikasniji u redovima Efesa u prvom delu igre bio je Braun, dok je na drugoj strani dominirao Dajson.

Foto : euroleague.net

Foto : euroleague.net

Igrači Hapoela su treću četvrtinu počeli odličnom odbranom, koja je naterala Efes na izgubljene lopte. Dva uzastopna pogodka uz faul Stodemajera u reketu najavila su bolju igru u napadu i smanjenje razlike. Kada je spoljna linija Efesa počeal da probija prvu liniju odbrane Hapoela, a Tomas da sipa uzastopne trojke iz levog ćoška, igra Hapoela se raspala. Treća četvrtina se završila rezultatom 75:50.

Efes je u poslednju četvrtinu ušao veoma opušteno u napadu i mekano u odbrani. Dobra odbrana Hapoela i veliki broj poena iz tranzicije i reketa ponovo su oborili razliku. Reagujući na nezadovoljstvog svog trenera Perasovića, igrači Efesa su se u završnici uozbiljili i zaustavili Hapoel da se značajnije približi i ublaži poraz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.