Trojkama do pobede

Partizan je u 3. kolu srpske Superlige savladao Dinamik sa 76:66. 

U vrlo slaboj šuterskoj predstavi oba tima, Partizan je odneo prevagu zahvaljujući preciznijem šutu sa distance. Utakmica je rešena posle trojke Andrića za +17 sredinom poslednje četvrtine, Dinamik nakon toga nije imao dovoljno vremena, a ni kvaliteta da uradi nešto više sem da ublaži prednost.

Foto: kkpartizan.rs

Dinamik je u završnici prve četvryine uspeo da se na kratko rezultatski odvoji, ali je Partizan uspeo da smanji zaostatak na 14:16. Partizan kreće u preokret na početku druge čet rtine i do poluvremena uspeva da uveća prednost na 40:31. Kroz vrlo dobar šut za tri poena Partizan je uspeo da se u trećoj četvrtini odvoji na 65:52. Poenima Čakarevića Dinamik je uspevao da se jedno vreme održi u igri, ali su u drugom delu ovog perioda poklekli.

Partizan su predvodili Gordon sa 14 poena, Marinković sa 12, Birčević sa 11 i Andrić sa 9 poena i 7 skokova. Najbolji skakač na meču bio je Luković sa 10 skokova. U Dinamiku se istakao Čakarević sa 21 poenom i 6 skokova, pratio ga je Frend sa 10 poena, dok je Bruks bio najbolji asistent sa 7 asistencija, a Lazić najbolji skakač Dinamika sa 8 uhvaćenih lopti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.