Treneri u NBA ligi objavili rat ESPNu zbog članka sa Lavarom Bolom

U najavi rat između trenera u NBA ligi i ESPNa, a sve zbog članka ove medijske kuće u kojem je Lavar Bol kritikovao i javno prozvao Luka Voltona.

Foto: USA Today

Treneri u NBA ligi su stali u odbranu svog kolege Luka Voltona. Nešto što nije uobičajeno sa ove strane “Atlantika”. Lavar Bol je za “ESPN” oštro kritikovao stratega Los Anđeles Lejkersa ističući kako on nema podršku svojih igrača i kako je zaslužio otkaz zbog serije slabih rezultate.

Nakon ove afere, prvi se oglasio Luk Volton i izjavio:

“Moja jedina briga je ima li to veze sa Lonzom Bolom. Dok god je on u redu sa komentarima svog oca i dok god može izaći i igrati, a da to ne utiče na njega i na naš odnos, onda me reči Lavara Bola ne dotiču uopšte”.

Sledeći se oglasio Rik Karlajl, trener Dalas Maveriksa i predsednik trenerske organizacije unutar NBA lige:

“Kao predsednik asocijacije trenera u ligi, članak koji je ESPN objavio smatram krajnje iskreno, sramotnim. Luk Volton je izvanredan mladi trener koji treba da skupi taj mladi tim u jednu celinu. To je težak zadatak. Ako ne verujete, pitajte mene”, u šali je odgovorio Rik Karlajl s obzirom da Dalas prolazi kroz sličan proces, pa zatim nastavio:

“ESPN je do sada imao dobru saradnju sa NBA ligom i deo te saradnje podrazumeva da treneri rade puno stvari kako bi im omogućili intervjue, pristup svlačionici i sve te razne stvari. U zamenu za to, oni bi trebali podupreti trenere u ligi. Štampajući članak i dajući mu legitimitet, gde otac jednog košarkaša u ligi ima takvo mišljenje o treneru, to briše svo ono poverenje koje smo gradili sa ESPNom i svi mi treneri smo uzrujani jer Luk Volton ne zaslužuje ovo. On je mesto u Lejkersima itekako zaslužio i ovaj članak koji ga može odvratiti od posla je žalostan”.

Foto: HoustonChronicle

Poslednji u nizu trenera koji se oglasio je Sten Van Gandi, trener Detroit Pistonsa koji je nastupio još radikalnije u odnosu na svoje kolege:

“Mislim da je to bio udarac ispod pojasa i mislim da je ESPN pokazao veliko nepoštovanje. Ja nemam problem sa Lavarom Bolom. On je odrastao čovek. On može da iznese mišljenje kakvo god želi, ali imam problem sa ESPNom koji je odlučio to da štampa i pravi priču od toga”.

Zbog toga, Van Gandi je najavio bojkot ove medijske kuće:

“Kada se sastanemo 19. januara sa Nju Orleans Pelikansima, a ESPN bude radio utakmicu, neću razgovarati sa njihovim novinarima ni pre, ni tokom, a ni posle susreta. Neću im onemogućiti pristup, neću ih izbaciti sa pres konferencije. Oni žele dodatne stvari od nas trenera, a onda pokazuju takvo nepoštovanje prema nama… Zbog toga im neću dati dodatni pristup.

Ja ne mislim da je ništa loše kada vi novinari kritikujete nas trenere. Vi pratite tim. Plaćeni ste da analizirate ono što se dešava. Nikada nisam imao problem ni sa kim od vas koji me je kritikovao do sada”.

PistonPowered

Nešto ranije smo preneli da je trener aktuelnih šampiona NBA lige, Stiv Ker izjavio kako je Lavar Bol Kardašijan NBA lige. Detaljnije o tome možete pročitati OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.