Teodosić: “Svi pamtimo igrače koji su sa reprezentacijom osvojili medalje”

Gostujući na TV Prva u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” košarkaš Klipersa govorio o protekloj sezoni, Nikoli Jokiću i Crvenoj Zvezdi.

Foto: SportingNews

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije pružio je podršku Nikoli Jokiću koji je preskočio Evrobasket prošloga leta kako bi se posvetio individualnom razvoju.

“Joka je odigrao sjajnu sezonu i jako mi je drago zbog njega. Klub koji je trejdovao dva-tri igrača da bi on mogao da ima prostor je napravio sjajan potez. Mislim da će on igrati sve bolje i bolje. Sjajna NBA karijera je ispred njega i želim mu najbolje i da igra što češće za reprezentaciju. Prošle godine sam ga stvarno razumeo, dečko je bio u situaciji u kojoj verovatno niko nikad od nas neće ni biti, gde može da potpiše takav ugovor… I trebalo je da preskoči leto, svidelo se to nama ili ne, zbog njega samog. Ali nadam se da će imati vremena da igra što češće za reprezentaciju.”

Kada je njegova prva sezona u NBA u pitanju, bek Klipersa zadovoljan je onim što je uradio preko bare.

“Ne mogu da budem nezadovoljan, imao sam više minuta nego što sam očekivao, došle su te povrede i one su pokvarile utisak. Ali ne mislim da je loše sezona iza mene, očekivao sam da ću igrati bolje, ali bila je uspešna. Nisu oni očekivali ništa od mene, na prvom treningu sam postigao recimo pet trojki zaredom i potom su rekli – ‘pa ti možeš i da ubaciš’ – odgovorio sam im – ‘jel ste vi gledali koga ste potpisali, možda jedan ili dva snimka?”

Kada se govori o slavi i poštovanju među našim navijačima, Teodosić veruje da se ono ne stiče uspesima po klubovima, već noseći nacionalni dres.

“Niko neće pamtiti nekog igrača ako osvoji sa španskom ili ruskom ekipom Evroligu. Ali svi mi pamtimo igrače koji su sa reprezentacijom osvojili medalje i koji su uvek bili tu. Mislim da se slava kod nas stiče igrajući za reprezentaciju.”

Teo je ponovio i da bi voleo da obuče dres Crvene zvezde.

“Sigurno da bi voleo, ali ne znam da li će to biti izvodljivo. Ne želim da dolazim u Zvezdu sa 34 ili 35 godina kada ne bih mogao da pružim ono što bih ja želeo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.