Teodosić i Bjelica propuštaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u junu i julu

Veliki problemi za Đorđevića pred odlučujuće mečeve reprezentacije Srbije.

Foto: Novosti.rs

Kako prenosi ‘mozzartsport’ iako je Đorđević odredio 25 igrača na koje će računati za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, moraće da izvrši drastične promene pošto Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić i Marko Gudurić neće biti dostupni.

Selektor Đorđević objasnio je razloge zbog kojih neki propuštaju utakmice.

“Imamo određenu problematiku, u vezi sa određenim povredama i ugovora igrača u klubovima. Neki igrači su tražili da ovaj prozor preskoče. Kao što i uvek govorim, Srbija će na teren izaći sa 12 najboljih, u ovom trenutku dostupnih.

Raduljica je odlučio da ovaj prozor preskoči, zbog povrede koju želi da sanira. Nije spreman ni fizički ni mentalno da bude tu. Nikola Kalinić je takođe odlučio da preskoči ovaj prozor zbog svojih individualnih stvari. Nemanja Bjelica nije tu zbog svojih karakteristika sa ugovorom, pre 7. jula ne može da bude u timu. On ima problem isti kao i Jokić, koji ima tu određenu klauzulu u ugovoru. Miloš Teodosić ima duplu situaciju. I sa svojim ugovorom i sa povredom. U ovom trenutku je na terapijama i trudi se da zaleči povredu.“

Na prozivci su se pojavili Nemanja Nedović (Olimpija Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Aleksa Radanov (Crvena Zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena Zvezda), Dejan Davidovac (Crvena Zvezda), Đorđe Gagić (Partizan) i Nikola Mišković (Mega Bemaks).

Naravno, ekipi će se pridružiti još neki igrači, Boban Marjanović trenutno snima film kojim će ostvariti holivudski debi, dok zbog obavezama u ligi još nisu tu Vasilije Micić, Stefan Jović i Stefan Peno. Takođe je upitan i Vladimir Lučić koji će čim se završi sezona morati da izvadi šraf iz noge kako bi bio spreman.

Problematična situacija je sa Milutinovim.

“Isto ima klupskih obaveza, posle bi sa klupskim lekarima trebalo da vidi da li ima potrebe da radi intervencije na kolenima koja ga muče. On bi mogao jako da pomogne ekipi, pauzirao je malo i pre ovog plej-ofa. Već sam razgovarao sa njim. Videćemo u razgovoru sa klupskim, ali i našim lekarima kakva će odluka biti. Mi ćemo poštovati svaku odluku. Mislim da možda može da otkaže tu intervenciju, ali to nije na meni.”

Na kraju se selektor zahvalio svim prisutnima i izrazio veru u svoje izabranike.

“Imam veliku zahvalnost prema svim igračima koji se odazivaju kako bi se izborili za mesto u timu u ovom prozoru. Dobra stvar je što možemo da proverimo veliki broj igrača. Imamo turneju u Kini na kojoj ćemo to i učiniti. Tu će igrati kombinovani sastav, proverićemo one na koje računamo u budućnosti… Baš je zanimljiva situacija i pomoć svih nam je preko potrebna. Svi shvataju i razumeju kompletnu situaciju i tražimo i mi način da osetimo taj vetar podrške u leđa. Drugačije ne znamo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.