Sweet 16 : Kentaki brutalan

Rekapitulacija “Sweet 16” faze :

Kentaki – Zapadna Virdžinija 78 – 39

Univerzitet Kentaki nastavlja da dominira na utakmicama Martovskog ludila. Nakon nešto težeg posla protiv Univerziteta Sinsinati u prošloj rundi Kentaki je u meču „ Sweet 16“ faze razbio ekipu Zapadne Virdžinije rezultatom 78 – 39.

Debakl Virdžinije bio je izvesan već nakon prvog poluvremena koje je tim trenera Kaliparija dobio sa 44 – 18. Kentaki je i u drugom poluvremenu igrao odličnu odbranu i Zapadnu Virdžiniju sveo na mizernih 39 poena za celu utakmicu.

Sve su glasnije priče da će Kentaki lako osvojiti NCAA titulu. Moćni Vajldketsi daju iz kola u kolo sve jači materijal tim glasinama. Prva tri duela na Martovskom ludilu rešili su sa ukupnom koš razlikom od + 75.

Najefikasniji u ovoj lakoj pobedi u timu Džona Kaliparija bili su Trej Lajls sa 14 poena, i blizanci Aron i Endru Herison sa 12 odnosno 13 poena.

Notr Dam – Vičita Stejt 81 – 70

Notr Dam je u „Sweet 16“ fazi načinio malo iznenađenje savladavši Vičita Stejt rezultatom 81 – 70. Nakon izjednačenog prvog poluvremena i prednosti Notr Dama od 33 – 30, u drugom delu igre Vičita je potpuno pala a „Irci“ su zasluženo slavili.

Najbolji u Notr Damu bili su Demetrius Džekson sa 20 poena i Pet Kaningem sa 16 poena. U Vičiti bolji od ostalih bili su Fred Vanvlit sa 25 poena i Darius Karter sa 22 poena.

Viskonsin – Severna Karolina 79 – 72

Univerzitet Viskonsin je na krilima sjajnog Kaminskog savladao velikana NCAA košarke Severnu Karolinu rezultatom 79 – 72.
Viskonsin je do pobede došao sjajnom igrom u napadu u drugom poluvremenu kada su Bedžersi postigli čak 48 poena.

U ekipi Viskonsina najbolji su bili Frenk Kaminski sa 19 poena i 8 skokova, kao i Sem Deker sa 23 poena.
U poraženom timu najviše je podbacio Kenedi Miks sa sa samo 4 poena. Dobri su bili Džekson i Džonson sa po 15 poena.

Arizona – Ksejvier 68 – 60

Ekipa Arizone za koju nastupa i bivši centar CZT Dušan Ristić pobedila je Univerzitet Ksejvier u Sweet 16 fazi Martovskog ludila rezultatom 68 – 60.
Arizona je meč prelomila u drugom poluvremenu i zasluženo slavila protiv Musketara.

Najbolji su bili Ti Džej Mekkonel sa 17 poena kao i Tarzevski i Džonson sa po 12 u redovima Arizone, dok je Stejnbruk bio dobar za Ksejvier sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.